Vágólapra másolva!
A Ferraritól az év végén távozó brazil versenyző beszélt a szerződéseiről, és közölte, hogy egyikben sem volt olyan pont, ami automatikusan a csapattársa alá rendelte volna. Úgy érzi, jó lehetőségei vannak 2014-re.

Felipe Massa nyolc szezon után az év végén elköszön a Ferraritól, mivel csapata nem kínált neki szerződéshosszabbítást 2014-re. Azért kell új munkaadó után néznie, mert a teljesítménye az elmúlt években sok kívánnivalót hagyott maga után, és sokszor megközelíteni sem tudta csapattársát, Fernando Alonsót.

Massának a Lotusnál, a Force Indiánál, a Williamsnél vagy a Saubernél lehetnek esélyei - bár utóbbinál újabban nőtt a konkurencia a jelöltek között -, és azt mondja, hogy elégedett a lehetőségekkel.

"Kapcsolatban állunk néhány csapattal, de nem gondolom, hogy most van itt az ideje annak, hogy erről beszéljek. Úgy vélem, akkor lesz itt az ideje, ha már tudjuk, hogy hova tartok. Szerintem jelenleg akadnak jó lehetőségeim, de jobb inkább várni, és jókor megszólalni" - nyilatkozta a Koreai Nagydíj csütörtöki napján. Massa korábban elárulta, hogy ügynöke a McLarennel is tárgyalt, de a wokingi csapat nem tűnik reális opciónak számára.

Felipe Massa az idény végén távozik a Ferraritól Forrás: Ferrari

A versenyző bízik benne, hogy az elmúlt nagydíjakon mutatott formájával meggyőzheti az iránta érdeklődőket. "Jól érzem magam a volán mögött, az előző futamokon értékes pontokat is szereztem. Ez fontos nekem és a csapatnak is. Arra összpontosítok, hogy hasonlóan folytassam az utolsó versenyeken, és megpróbálok a dobogóra kerülni, jobb eredményeket elérni."

Massa leszögezte: egyes feltételezésekkel ellentétben hivatalosan sohasem fogadta meg a Ferrarinak, hogy alárendelt, második számú versenyző lesz valamelyik csapattársa mögött. Ilyesmit egyetlen szerződésében sem vállalt. "Vannak olyan kitételek bennük, hogy a csapatot szolgáljuk, és nem szabad szembemenni a csapat akaratával" - mondta a Totalrace-nek.

"Úgy gondolom, hogy mindegyik pilóta szerződésében vannak záradékok. Nekem azonban egyikben sem volt olyasmi, ami meghatározta volna, hogy (a csapaton belül) ki az első vagy a második számú versenyző."

Mivel Massa jövőre nem marad a Ferrarinál, a mérnökök érthető okokból már nem szívesen nyújtanak neki teljes betekintést a fejlesztési munkálatokba, nehogy az értékes információkat magával vigye egy másik csapathoz. A brazil nem tudja, hogy mennyire titkolóznak előtte, de reméli, hogy vezethet a szezon maradék részében azzal a kevés újítással, ami még elkészül.

"Jövőre sok minden más lesz, nulláról kezdődik minden, ezért nem egyszerű a jövő évre szánt elemeket kipróbálni a pénteki edzésnapokon. De ha vannak újításaink, remélem, hogy megkapom őket" - felelte az erre vonatkozó újságírói kérdésre a csütörtöki sajtótájékoztatón Koreában.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!