Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint a fiatal ausztrálra nem nehezedik majd nagy nyomás az idény elején, eközben pedig rengeteget tanulhat Vetteltől. Ideálisnak tartja, hogy a nagy szabályváltozások idején kerül sor a versenyzőcserére.

Noha sokak szerint rendkívül nagy nyomás nehezedik majd Daniel Ricciardóra 2014-ben, Christian Horner úgy véli, a leendő Red Bull-pilótának nincs mitől tartania. A csapatfőnök szerint a fiatal ausztrál nyugodtabban versenyezhet az idén első felében, mert Sebastian Vettel mellett „nincs veszítenivalója.”

„Nagyobb elvárásoknak kell megfelelnie, mint korábban a Toro Rossónál, de így is sokkal kevesebbet várnak tőle, mint egy többszörös világbajnoktól” – nyilatkozta Horner az Autosportnak. „Rengeteget fog tanulni abból, hogy Sebastian mellett dolgozhat és versenyezhet.”

Horner elismeri, hogy Ricciardónak „nem lesz könnyű dolga”, hiszen a teljesítménye megítélésekor Vettelt tekintik majd mércének, de biztos benne, hogy a 22 éves ausztrál „egyre erősebb lesz”.

Horner szerint Ricciardo nyugodtan vághat neki a 2014-es idénynek Forrás: Red Bull

Bár több istálló is hangsúlyozta, hogy a 2014-ben életbe lépő szabályváltozások miatt fontos szerepe lesz a csapaton belüli folytonosságnak és a tapasztalatnak, Horner szerint nem származik majd hátrányuk a pilótaváltásból. „Sok szempontból ideális ez az időpont arra, hogy egy olyan alapvető változás történjen a csapatban, mint egy versenyzőcsere” – magyarázta a csapatfőnök, aki az elmúlt öt szezonban Vettellel és Mark Webberrel ért el sikereket.

„Akárkit ültetnénk be az autónkba, semmire nem lenne garancia. A lényeg, hogy (Ricciardo) gyors, intelligens, ráadásul két és fél éves tapasztalattal rendelkezik, tehát nem újoncként debütál majd nálunk.”

Horner hozzátette, sokan alulértékelik Ricciardo teljesítményét. „Senki nem tudhatja, mennyire jó a Toro Rosso, és Jean-Eric (Vergne) sem egy kutyaütő” – mondta a brit, aki szerint Ricciardón már pályafutása elején látszott, hogy nagyszerű versenyző lesz. „A kevés tesztlehetőség miatt manapság nagyon ritka – szinte lehetetlen -, hogy egy fiatal versenyző feltűnik, és egyből meggyőző teljesítményt nyújt.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!