Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke örül, hogy a versenyzői felváltva teljesítenek egy hajszálnyival jobban a másiknál, hiszen így nincs gyenge tagja a csapatnak.

A Mercedest irányító Ross Brawn szerint a nagydíjak többségén olyan kicsi a különbség Lewis Hamilton és Nico Rosberg teljesítménye között, hogy nem tudná megmondani, melyik versenyző szerepel jobban az idén. A pontversenyben Hamilton 35 ponttal előzi meg a csapattársát, Rosberg viszont több futamot nyert, és az idény elején, valamint a legutóbbi két versenyen is ő tűnt gyorsabbnak.

„Sokszor nehéz meghatározni, melyikük a jobb, hiszen rendszerint csak egy hajszálnyi előnyt szereznek a másikkal szemben” – nyilatkozta Brawn. „A legutóbbi hétvégén például Nico kicsit elégedettebb volt a balansszal, és az elvárásainak megfelelő helyen végzett az időmérőn, míg Lewisnak talán nem sikerült ez” – utalt a szingapúri időmérőre, ahol Rosberg a második, Hamilton pedig az ötödik rajtkockát szerezte meg.

Sokak szerint a Mercedes pilótapárosa a legerősebb idén Forrás: AFP

„A különbségek azonban nagyon kicsik – nem arról van szó, hogy az egyik versenyzőnk hétvégéje katasztrofálisan alakul, a másik pedig remekül teljesít. Szerintem normális, hogy váltakozik közöttük a sorrend, és nagyszerű ezt látni tőlük.”

Noha egy bajnoki címért küzdő csapat esetében hátrányt jelenthet, ha a két versenyző hasonló szinten teljesít – és ezáltal egymástól is rabolnak pontokat -, Brawn reméli, hogy Hamilton és Rosberg rivalizálása a jövőben is folytatódik.

„Ha az egyik versenyzőnk egyértelműen jobb lenne, az azt jelentené, hogy a másik nem teljesít túl jól – nálunk viszont mindketten remekül szerepelnek” – mondta. „A csapatunk pontosan ezt szeretné látni: két pilótát, akik így hajtják egymást. Ugyanazzal a felszereléssel dolgoznak, mindkettejüknek nagyon jó mérnökeik és szerelőik vannak. Örömmel látom, hogy rendszeresen változik közöttük az erősorrend, hiszen így nincs gyenge tagja a csapatunknak.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!