Vágólapra másolva!
Azt állítja, jót tett a harci szellemének, hogy veszélybe került az állása, és nem kell azzal törődnie, hogy segítse Alonsót.

Felipe Massának a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj óta a jövőjéért kell küzdenie, mert a Ferraritól menesztették a csapathoz jövőre visszatérő Kimi Räikkönen kedvéért. Az időmérőn ennek ellenére zsinórban másodszor is legyőzte Fernando Alonsót, s bár a versenyen az első kanyarban vesztett néhány pozíciót, háromkiállásos stratégiájával sikerült felkapaszkodnia a 6. helyre.

A 32 éves Massa, aki pályafutása során már többször került olyan helyzetbe, hogy a teljesítményén múlt a jövője, úgy érzi, jobban megy neki a versenyzés, amióta biztossá vált a távozása. "Igen, mindenképpen; nagyon élvezem" - mondta az Autosportnak. "Ahogy már máskor is említettem, (a csapatért) nem sokat tehetek; Fernandónak már csak Sebastian (Vettel) segíthet, én nem. Ez van."

A brazil a szingapúri időmérőn is legyőzte a csapattársát Forrás: AFP

"Vettel legalább egy másodperccel gyorsabb volt mindenki másnál. A futamot mindenképpen megnyerte volna."

Massa - akinek főleg a Lotushoz, a Williamshez vagy a Sauberhez van esélye bekerülni - hozzátette, hogy elégedett volt a szingapúri teljesítményével.

"Igen. A verseny kétségkívül alakulhatott volna jobban, de a történtek fényében rosszabbul is. Fantasztikusan rajtoltam, de az első kanyarban akadályoztak a belső íven, ezért senkit nem sikerült megelőznöm, sőt még vesztettem is helyeket" - magyarázta. "Ez volt az egyik gond, mert utána mindig be voltam ragadva valaki mögé."

"A verseny végén viszont sokan küszködni kezdtek a gumikkal, és ennek köszönhetően sikerült feljönnöm a 6. helyre. Azt kell mondanom, hogy a körülményekhez képest ez nem volt olyan rossz."

Massa az év első tizenhárom versenyén 87 pontot szerzett, kereken százzal kevesebbet Alonsónál, és ezzel az összetett 7. helyén áll.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!