Vágólapra másolva!
A csapatfőnök nem engedi, hogy a Red Bull tagjai önteltek legyenek, de reméli, hogy csapata mielőbb bebiztosítja az egyéni és a konstruktőri vb-címet. Nem szeretne átélni még egyszer olyan finálét, mint ami 2010-ben és 2012-ben volt.

Miközben lassan szinte már mindenki biztosra veszi, hogy a Red Bull zsinórban negyedszer bezsebeli az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet, a csapatot irányító Christian Horner az utolsó pillanatig maximális összpontosítást vár el az alkalmazottaitól.

"Az én feladatom az aggódás. Nem szabad önteltnek lenni, és mi korábban sem voltunk, és most sem leszünk azok" - mondta az ESPN-nek. "Mindig csak a következő versenyre koncentrálunk, jelen esetben a koreaira. A lényeg, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle, utána pedig ugyanez lesz a feladat Szuzukában. Ha így teszünk, a bajnoki tabellák sorrendje magától kialakul."

Sebastian Vettel már hét győzelemnél jár 2013-ban Forrás: Red Bull

Horner nem akar hasonlót átélni, mint a 2010-es és a 2012-es bajnoki finálén, amikor a szezonzáró futam utolsó pillanatáig izgulni kellett Vettel vb-címe miatt.

"Volt két brutálisan szoros (bajnoki finálénk), és nem akarok még egyet. Tavaly Brazíliában sok hajszálam megőszült, és két évvel ezelőtt, Abu-Dzabiban is nagyon feszült volt a helyzet" - mondta. "A legfontosabb a győzelem. Igyekszünk megvédeni mindkét címet, és a feladatunk az, hogy ezt mielőbb megtegyük."

Vettel előnye hat versennyel a bajnokság vége előtt 60 pont Fernando Alonso előtt, míg a Red Bull 103 ponttal előzi meg a Ferrarit a konstruktőri tabellán.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!