Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt javasolja a német pilótának, hogy ne is figyeljen a fújolásra. Niki Lauda szerint a fütyülő szurkolók nem értenek a sporthoz, és Hamilton is helytelennek tartja a riválisával szembeni megnyilvánulásokat.

Versenyek óta hangosan fütyül a közönség egy része, amikor Sebastian Vettel a dobogó tetejére áll. A bajnokságot magabiztosan vezető pilóta fölénye sokaknak nem tetszik, és többen azért is haragudnak rá, amiért a csapatutasítást megszegve elvette Mark Webbertől a győzelmet Malajziában.

A német versenyzőt többször kérdezték már arról, hogy mit érez ilyenkor, és általában azt szokta felelni, hogy tulajdonképpen örül, mert a füttykoncert azt jelenti, hogy nyert. Szingapúrban is tapasztalhatta a közönség egy részének ellenszenvét, amire úgy reagált, hogy ellendrukkerei "buszos körutazáson vannak."

A Red Bullt irányító Christian Horner azt javasolja Vettelnek, hogy ne törődjön a károgókkal. "A (fújozás) szerintem nem helyes, nem sportszerű" - nyilatkozta az Autosportnak. "Azt tanácsolom neki, hogy ne is figyeljen rá."

Sebastian Vettelt sokszor fogadja füttykoncert a dobogón Forrás: AFP

Vettel egyik riválisa, a mercedeses Lewis Hamilton is megszólalt az ügyben. "Nem jó hallani, hogy kifütyülték (Vettelt)" - közölte. "Úton van a negyedik bajnoki címe felé, és megérdemelné az elismerést."

"Más kifütyülése borzasztó, főleg olyankor, ha az illető keményen megdolgozik a sikerért. Senkit sem lenne szabad fújolni, amiért sikeres, függetlenül attól, hogy mennyire könnyen vagy keményen lett az."

Niki Lauda úgy véli, hogy a tiszteletlenül viselkedő drukkerek "fel sem fogják, hogy a srác mit ér el" - nyilatkozta a Sky Sportsnak. "Vettel semmi rosszat sem csinált. Ugyanez történt Olaszországban is, mert (a helyiek) imádják a Ferrarit. De ha a Ferrari jobb lett volna, nem kellett volna kifütyülni (Vettelt). Ilyen egyszerű."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!