Vágólapra másolva!
A szingapúri pole pozíciót megszerző Vettel nem volt biztos benne, hogy a csapat jól taktikázott, amikor nem küldte pályára a Q3 végén.

Sebastian Vettel a várnál szorosabb versenyben hódította el a pole pozíciót a Szingapúrban, miután a Q3 első perceiben szerzett előnyét látva a csapat nem küldte ki még egy körre. Végül az ellenfelek csak megszorongatni tudták, megelőzni nem, az utolsó percekben a monitort bámulva azonban tartott tőle, hogy talán eltaktikázták magukat.

„Fura érzés, amikor a garázsban állsz két perccel a vége előtt, és tudod, hogy már túl késő, a többiek éppen nekifutnak az utolsó körnek, te pedig semmit sem tehetsz" – nyilatkozta a német, aki végül 9 századdal előzte meg Nico Rosberget. „Remek érzés volt, mert akár rosszul is elsülhetett volna a dolog."

Vettel fellélegzett, amikor kiderült, hogy az övé lett a pole Forrás: AFP

Vettel a Q3 alatt úgy érezte, legfeljebb 1-2 tizedet javítana egy újabb gyors körön, utólag azonban úgy látja, rosszul mérte fel a helyzetet. „Tudtam, hogy kényelmes előnyünk van, ezért döntöttünk úgy, hogy nem megyünk ki többet" – magyarázta. „Azt viszont nem lehet tudni, hogy mennyit javul az aszfalt állapota, ráadásul amikor az ember újra kimegy, már jobban érzi a gumikat és a pályát."

Mark Webber a csapattársával ellentétben újra próbálkozott az utolsó percekben, s bár az első két szektorban Vettelhez hasonló időt futott, a pálya utolsó részén nem tudta tartani vele a tempót, ez azonban a szabadedzések alapján nem érte meglepetésként.

„Seb a szuperlágy gumikon egész hétvégén uralta az utolsó szektort. Nagyon, nagyon jól ment a 20-as és 21-es (kanyarokban). Nem is gondoltam, hogy versenyben lehetek vele a pole pozícióért" – ismerte el Webber, aki csalódottan vette tudomásul, hogy végül Nico Rosberg és Romain Grosjean is megelőzte.

„Csalódott vagyok a negyedik hely miatt, de hát itt végeztünk" – mondta. „Elég szoros volt a küzdelem, és sokan futottak jó kört. A második sorból még némi lehet esélyünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!