Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy szombaton nem volt kellemes vezetnie a hátfájása miatt, és ez is szerepet játszott abban, hogy csak a 13. rajtkockába került, de mindenképpen részt vesz a Szingapúri Nagydíjon. A fájdalmai egy 2001-ben történt tesztbalesetre vezethetők vissza.

Kimi Räikkönent szombaton egész nap gyötörték a valószínűleg idegbecsípődés miatt jelentkező hátfájdalmak, de annak ellenére részt vett az időmérőn, hogy az utolsó szabadedzésen a fizikai nehézségek akadályozták a felkészülését.

„Délelőtt (valójában koraeste) nagyon rosszul voltam" – ismerte el a finn, aki már rövidnadrágban és papucsban állt a TV-kamerák elé a Q2 után, mielőtt elhagyta a pályát. „Végül helyesen döntöttünk, hogy vezettem az időmérőn, de nem volt túl kellemes."

Nem tűnt teljesen egyértelműnek, hogy Räikkönen autóba tud majd ülni szombat este, ezért a Lotus már riasztotta is a helyszínen tartózkodó tartalékpilótáját, Davide Valsecchit. Végül a gyors orvosi kezelés lehetővé tette a finn részvételét az időmérőn, de csak a 13. helyet tudta megszerezni, miközben csapattársa, Romain Grosjean a 3. rajtkockába került.

Räikkönen egész nap hátfájással vezetett Forrás: AFP

A kérdésre, hogy az autója vagy a háta miatt nem sikerült továbbjutnia a Q3-ba, Räikkönen azt felelte: „Mindkettő szerepet játszott benne", majd hozzátette, hogy a szabadedzésen nem tudott eleget foglalkozni a beállításokkal. „Délelőtt meg sem tudtam igazán próbálni, úgyhogy valószínűleg nem értük el az autóval azt, amit kellett volna. De legalább kvalifikáltuk magunkat, aztán majd meglátjuk, holnap mire megyünk."

„Mindenképpen versenyezni fogunk. Ez nem az első és valószínűleg nem is az utolsó alkalom, hogy ilyen fájdalmaim voltak" – ismerte el. Az Autosport megtudta, hogy Räikkönen problémái egy régi tesztbalesetből erednek: 2001 szeptemberében sérült meg, amikor a Magny-Cours-i Chateau d'Eau kanyarnál kicsúszott a Sauberrel, és nagy sebességgel a gumifalba csapódott.

A Lotust irányító Eric Boullier azonban figyelmeztetett, hogy Räikkönen indulása még nem biztos. „A fájdalomcsillapító injekciónak köszönhetően most semmit nem érez, de figyelemmel kell követnünk, hogy milyen állapotban lesz az éjszaka, és hogyan fogja érezni magát holnap reggel" – nyilatkozta a Sky-nak.

Boullier megnyugtatta Räikkönent, hogy meg fogja kapni a pénzt, amellyel a Lotus tartozik neki. Hangsúlyozta, hogy a csapat továbbra is teljes mellszélességgel támogatja a jövőre már a Ferrarinál versenyző finnt, és cáfolta, hogy a hátfájás csak a kapcsolatuk elhidegülését elkendőző ürügy volt. „Mindenfélét beszélnek, a hátfájás valószínűleg csak a hab a tortán" – mondta.

Grosjean, aki már az utolsó szabadedzésen is megközelítette Vettelt, beállította idei legjobb eredményét: legutóbb a Hungaroringen rajtolhatott a 3. helyről.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!