Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíj délutáni edzésén taroló Vettel nem tulajdonít nagy jelentőséget saját előnyének, és a Mercedest tartja a Red Bull legnagyobb ellenfelének a hétvégén.

A szokásosnál is nagyobbnak tűnik a Red Bull előnye a Szingapúri Nagydíj pénteki edzésnapja után: Sebastian Vettel az esti szabadedzésen 6 tizedet vert saját csapattársára, és egy egész másodpercet a mezőny többi részére. A címvédő elismerte, maga sem számított ekkora fölényre "Az időeredményem meglepetésként ért, jó kört futottam, de szerintem ez nem tükrözi teljesen a valóságot" - vélekedett.

"Jól alakultak a dolgok, talán egy kicsit meleg volt... Az első szabadedzésen nem voltam igazán elégedett, mert eléggé túlkormányzott volt az autó, a második edzésen azonban már minden simán ment. Sikerült előrelépnünk" - mondta a német, aki délután még Mark Webber mögött végzett, a 3. helyen.

Még Vettel is meglepődött a saját köridején Forrás: AFP

A címvédő szerint a hétvégén a Mercedes lehet a Red Bull legnagyobb kihívója, főleg az időmérőn, ami különösen fontos lesz a verseny szempontjából. "Tisztában vagyunk vele, hogy itt nem a legkönnyebb előzni, így az időmérőnek és a versenystratégiának nagy jelentősége lesz" - mutatott rá. "Tudom, hogy erős csomagunk van, és a pálya is fekszik az autónak, ahogy azt ma láthattuk."

A másik Red Bullt vezető Webber mindkét edzést a 2. helyen zárta, és elégedett volt a pénteken elvégzett munkával. "Ezen a pályán könnyen mellé lehet nyúlni, de összességében azt hiszem, megfelelő beállításokat találtunk. A hosszú és a rövid etapokon is dolgoznunk kell még, ezt nem szabad figyelmen kívül hagynunk."

A nap végén mindkét versenyző megemlítette az átalakított 10-es kanyart, ahonnan a szervezők eltávolították az eddigi sikánt. "Szerintem a 10-es kanyarban a lehető legjobb megoldást választották a rendelkezésre álló helyet figyelembe véve" - mondta Vettel, akivel csapattársa is egyetértett. "Jobb lett" – tette hozzá Webber.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!