Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh újabb vad pletykákat indított el Szingapúrban, amikor kijelentette, hogy szívesen leigazolná a McLarenhez Fernando Alonsót.

Még szinte meg sem száradt a tinta a Ferrarihoz visszatérő Kimi Räikkkönen szerződésén, újabb vad pletykák kaptak szárnyra a paddockban. Martin Whitmarsh ugyanis Szingapúrban úgy nyilatkozott, a McLarennél tárt karokkal várnák vissza Fernando Alonsót, akár már 2014-ben.

"Ha tehetném, igen" – válaszolta a csapatfőnök a Sky Sports News kérdésére, miszerint visszavinné-e a kétszeres világbajnokot Wokingba. "A bokszutcában a legtöbb csapat boldogan legiazolná Fernando Alonsót, ő egy rendkívül tehetséges versenyző" – tette hozzá.

A spanyol 2007-ben ugyan keserű szájízzel, a szerződése lejárta előtt távozott Wokingból, azonban akkori bosszúságainak két fő okozója – Lewis Hamilton és Ron Dennis – már elhagyták az anyahajót. Whitmarsh elismerte, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint nem változtatnak idei versenyzőpárosukon, azonban mindenre nyitottak. "Fernando a saját kezében tartja a sorsát, meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok" – fogalmazott.

Alonso a McLarenhez tart? Forrás: Ferrari

Alonso és a Ferrari viszonya az elmúlt időszakban számos találgatásra adott okot, miután a spanyol többször is nyilvánosan bírálta csapatát – ami főbenjáró bűnnek számít Maranellóban -, és Kimi Räikkönen érkezésével 2014-ben minden bizonnyal elveszti az elsőszámú versenyzőnek járó kiváltságait.

A pletykát tovább erősíti, hogy a McLarennél még mindig nem hajlandóak nyilvánosságra hozni jövő évi versenyzőpárosukat, és az is köztudott, hogy Sergio Pérez középszerű teljesítménye nem nyűgözte le a vezetőséget. Ennek ellenére mindkét versenyző úgy érzi, biztos helye van jövőre.

"Folynak a tárgyalások. A szerződés természetesen készen van, a véglegesítés folyik. Nem mondhatok részelteket, de szinte mindent elrendeztünk" – mondta Pérez az Autosportnak.

Button hasonlóan bizakodva nyilatkozott a jövő évi helyzetéről. "Nagyon úgy érzem, hogy jövőre is itt leszek. Ennyit mondhatok. Boldog vagyok, hogy jövőre is ennél a csapatnál versenyzem."