Vágólapra másolva!
Az ingyenesen látogatható formaautó-sorozat, ahonnan Sebastian Vettel, Robert Kubica és Daniel Ricciardo is továbblépett az F1-be, immár hetedszer látogat Magyarországra. Most csatlakozott hozzá az ELMS, a prototípusokat versenyeztető európai Le Mans-széria is.

A hétvégén immár hetedszer látogat Magyarországra a Forma-1 egyik legsikeresebb utánpótlás-sorozata, a népszerű World Series by Renault, amely szokás szerint ingyenes családi elfoglaltságot kínál kicsiknek és nagyoknak. Aki szombaton látogat ki a Hungaroringre, ezúttal prototípusokat is láthat a pályán, a WSR-t ugyanis kivételesen elkísérte az LMP2-es és GT autókat felvonultató European Le Mans Series. Az ELMS-nek csak egyetlen, háromórás versenye lesz, amely szombat délután 4-kor kezdődik.

A program ettől eltekintve lényegében a hétvége mindkét napján megegyezik. A Renault Eurocup Mégane Trophy-nak, a Formula Renault 2.0-nak és a Formula Renault 3.5-nek szombaton és vasárnap is lesz időmérője valamint futama, miután a kollektív teszteket már pénteken megrendezték. A két formaautós kategóriára különösen érdemes odafigyelni, hiszen ezek a fiatal tehetségek legjobb keltetőjének számítanak: az F1 jelenlegi mezőnyében is alig van olyan, aki legalább az egyikben ne indult volna.

A European Le Mans Series igazi kuriózumot ígér Forrás: ELMS

A Red Bull rendszerint a WSR-en keresztül juttatja a Forma-1-be a tehetségkutató programja tagjait, így az FR3.5-ben versenyzett annak idején Sebastian Vettel, Jean-Eric Vergne, vagy a Mark Webber helyére 2014-től már leigazolt Daniel Ricciardo is. Idén szintén a jövő sztárjait láthatjuk a pályán, hiszen a pénteki edzéseken a Red Bull által támogatott ifjabb Carlos Sainz bizonyult a leggyorsabbnak, és nem mást előzött meg, mint azt a Szergej Szirotkint, aki jövőre szinte biztosan a Sauber F1-es pilótája lesz. Ricciardo legvalószínűbb utódja, Antonio Félix da Costa a 7. helyen kezdett. Kiss Pál Tamás idén sajnos nem vesz részt a WSR hungaroringi hétvégéjén.

A versenyek szünetében Sébastien Buemi tesz meg bemutatóköröket egy F1-es Red Bull-lal, Jean Ragnotti pedig a megszokott, látványos pörgés-forgással kápráztatja el a közönséget a Renault Maxi R5 Turbo volánjánál.

A Formula Renault 3.5 az F1-es sztárok keltetője Forrás: WSR

A rendezők a pályán kívül is rengeteg szórakozási lehetőséget biztosítanak. Lesz profi szimulátor, Forma-1-es kerékcsereverseny, ugrálóvár, mini vidámpark, pedálosautó-verseny, arcfestés, gokart, KRESZ-park, szivacstrambulin, technológiai és biztonsági bemutató - mindez ingyen. A belépésért sem kell fizetni, a Renault márkakereskedésekben felvehető illetve a cég honlapjáról letölthető jegyet azonban fel kell mutatni a belépésnél.

Az esemény ideje alatt a Hungaroring körül a parkolás sem kerül semmibe, sőt a Puskás Ferenc Stadion buszállomástól 20 percenként ingyenes buszjárat is indul a pályára, amely reggel 7.40-től este 20 óráig üzemel.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!