Vágólapra másolva!
Az ausztrál reméli, a Red Bullnál végre megtudhatja, mire képes valójában. Azt állítja, engedik majd futamot nyerni.

A Mark Webber helyére szerződő Daniel Ricciardo elárulta, ő maga is „kíváncsian” várja, mire lesz képes Sebastian Vettel csapattársaként a 2014-es idényben. A 24 éves ausztrál eddig csak kisebb csapatoknál, a Toro Rossónál és a HRT-nél próbálhatta ki a tudását, éppen ezért izgatottan várja, milyen lesz a legutóbbi három év bajnokcsapatánál versenyezni.

„Kíváncsi vagyok, mennyivel leszek gyorsabb egy élcsapatnál” – idézi az EFE hírügynökség Ricciardót, aki tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű a rutinos Webbert pótolnia. „Ettől függetlenül ez a legnagyszerűbb lehetőség, amit valaha kaptam. Tudni akarom, hogy valóban én vagyok-e a legjobb a világon – vagy legalábbis a legjobbak egyike. Ennél nagyobb kihívást pedig nem is találhatnék, a legjobb versenyzővel kell megmérkőznöm.”

Ricciardo bízik a képességeiben Forrás: Toro Rosso

Ricciardo szerint előnye is van annak, hogy egy háromszoros – jövőre talán már négyszeres – világbajnokkal mérheti össze a tudását. „Nagyon boldog leszek, ha az ő szintjén, vagy még jobban tudok teljesíteni. Ha pedig a földbe döngöl, legalább elmondhatom, hogy megpróbáltam” – magyarázta. „Hiszek a képességeimben, de csak akkor tudhatok bármi biztosat, ha megmérkőztem Sebbel.”

Noha sokak szerint Ricciardót másodhegedűsnek szerződtették Vettel mellé, az ausztrál tagadta, hogy előre le lennének osztva a szerepek. „Azt mondták, ha elég gyors vagyok, és képes leszek futamot nyerni, akkor nem fognak megállítani” – nyilatkozta. Az ausztrál egyébként nehezen tudja elképzelni, hogy idén ne Vettel legyen a bajnok. Szerinte a német legnagyobb erénye az, hogy bármilyen körülmények között kiegyensúlyozottan tud teljesíteni.

„Sokan azt gondolják, hogy a legjobb autóval könnyű nyerni, de szerintem ez nem így van” – vélekedett. „Igen, valóban nagyon jó az autója – de ő akkor is a dobogón áll, ha nem tud nyerni. Ezt nem könnyű minden hétvégén megismételni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!