Vágólapra másolva!
A brazil versenyző kedden este maga közölte a hírt Twitteren. A Ferrari még nem jelentette be, hogy tényleg Kimi Räikkönen váltja-e őt.

Rövid időn belül másodjára fordul elő, hogy szokatlan időpontban, európai idő szerint az esti órákban derül ki fontos információ a Forma-1 2014-es versenyzői felállásáról. Az után, hogy a Red Bull ilyenkor jelentette be Daniel Ricciardo szerződtetését, ezúttal Felipe Massa közölte este, hogy a következő szezontól nem marad a Ferrari pilótája.

"2014-től nem fogok a Ferrarinál vezetni. Köszönöm a csapatnak a győzelmeket és az együtt átélt varázslatos élményeket. Köszönetet mondok a feleségemnek, a családtagjaimnak, a szurkolóimnak és a szponzoraimnak, tőletek mindig nagyszerű támogatást kaptam!" - írta a Twitter-oldalára kirakott üzenetében a brazil versenyző.

"Innentől a lehető legkeményebben fogok hajtani a Ferrarival a hátralevő hét versenyen. Jövőre olyan csapatot akarok találni, amely képes ütőképes autót adni nekem, hogy még több futamot nyerhessek, és harcolhassak a bajnoki címért, ami továbbra is a legfőbb célom. Köszönet mindenkinek. Felipe."

Massa elbúcsúzik a Ferraritól Forrás: Ferrari

Massa 2002-ben debütált a Forma-1-ben, és egy évvel később tesztpilótaként igazolt a Ferrarihoz. Utána két évig az olaszok motorjait használó Sauberrel versenyzett, és 2006-ban lett a Ferrari pilótája. Első három szezonjában egyre erősebb teljesítményt nyújtva összesen tizenegy győzelmet aratott a csapattal, és 2008-ban csak az utolsó futamon vesztette el a vb-címet.

Ezután jelentősen visszaesett a teljesítménye, amiben közrejátszhatott az is, hogy a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén betörte a koponyáját egy másik autóról elszabaduló rugó. Bár Massa állítja, hogy a balesettől nem lassult, azóta egyetlen győzelmet sem aratott, és Fernando Alonso csapattársaként már a dobogón is egyre ritkább vendég lett. Emiatt évek óta bizonytalan volt, hogy maradhat-e még egy idényen át a Ferrarinál, és úgy látszik, eddig tartott a csapat türelme.

Massa utódja nagy valószínűséggel Kimi Räikkönen lehet, aki szerdáig dönti el, hogy elfogadja-e a Ferrari ajánlatát. Ha mégis maradna a Lotusnál, abban az esetben a hírek alapján Nico Hülkenberg vagy Paul di Resta érkezhet a Ferrarihoz. Massa korábban leszögezte, hogy nem akar esélytelen istállónál vezetni, ezért elképzelhető, hogy az idén látjuk utoljára a Forma-1-ben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!