Vágólapra másolva!
A Honda után újabb gyártó jelentheti be, hogy motorszállítóként beszáll a sportágba. Ecclestone reális esélyt lát a BMW 2016-os érkezésére.

Úgy tűnik, a jövőre életbe lépő új motorszabályok valóban vonzóak a nagy autógyártók számára: a Honda májusban jelentette be, hogy hatéves szünet után, 2015-ben a McLaren partnereként visszatér a Forma-1-be, a hírek szerint pedig már a BMW is hasonló lépésen gondolkozik.

A németek egy évvel a Honda kiszállását követően, 2009-ben fordítottak hátat a Forma-1-nek, miután a saját gyári csapatukkal nem sikerült elérniük a kívánt sikereket. A jövőre debütáló 1,6 literes, V6-os turbómotorok azonban felkelthetik az érdeklődésüket. Bernie Ecclestone már májusban kijelentette, meglepődne, ha a közeljövőben nem látnánk újra a BMW-motorokat a mezőnyben, és a Belga Nagydíj hétvégéjén felerősödtek a bajorok 2016-os visszatéréséről szóló híresztelések.

Ecclestone szerint „érdemes lenne” újra belevágniuk az F1-es projektbe, hiszen anyagilag az előző F1-es ciklusuk sem viselte meg őket túlságosan. „Mindent összevetve nem volt jelentős összeg az a pénz, amit az F1-re költöttek” – nyilatkozta a BMW 505 millió fontra becsült kiadásairól.

A híreszteléseknek további alapot adhat, hogy a BMW januárban új márkamenedzsment-vezetőt nevezett ki. A pozíciót most az a Steven Althaus tölti be, aki korábban az F1-es szponzorációra nagy hangsúlyt helyező Allianz biztosítótársaságnál dolgozott, és Ecclestone-nal is közvetlen munkakapcsolatban állt.

A Forma-1 nagyura egyébként az új gyártók esetleges érkezése ellenére sem biztos benne, hogy a turbómotorok bevezetése jótékony hatással lesz a sportágra. Szerinte a szívómotorok jellegzetes hangjának eltűnése elveheti a rajongók kedvét a versenyek látogatásától, de ez ellen már nem sokat tehetnek. „Most már ilyenek maradnak a motorok, akár tetszik, akár nem. Ezzel kell beérnünk, szóval csak bizakodhatunk” – utalt az erőforrások megváltozott hangjára.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!