Vágólapra másolva!
Az eddigi technikai igazgató, Pat Fry reméli, hogy a Lotustól szerződtetett szakember jelenlétének előnyei azonnal megmutatkoznak majd. A Ferrari részben épp az ő érkezése miatt maradt optimista.

A Ferrarinak nemrég sikerült visszacsábítania a Lotus technikai igazgatóját, James Allisont, aki a 2000-es évek elején már dolgozott náluk. Bár a jó hírnévnek örvendő szakember csak ezen a héten állt munkába, a jelenleg a konstruktőri 3. helyezett csapatnál remélik, hogy az érkezése azonnal éreztetni fogja a hatását.

"Szerintem komoly fegyvertény a számunkra, hogy Jamest itt tudhatjuk, mert első osztályú srác" - mondta a mérnökigazgatóvá átminősített Pat Fry, aki annak idején a McLarentől igazolt a Ferrarihoz. "Valójában rengeteg a munka; át kell szerveznünk az egész struktúrát, az eddigitől eltérően kell vezetnünk a céget."

James Allison korábban már dolgozott a Ferrarinál Forrás: Lotus

Míg eddig teljes egészében Fry irányította a Ferrari technikai programját, a kasztni fejlesztéséért mostantól Allison felel majd. "Ez nekem megfelel, mert így többet foglalkozhatok azzal, hogy gyorsabbá tegyük az autót" - mondta Fry. "Mi ketten felosztjuk egymás között a feladatokat, ezért kiegyensúlyozottabb lesz a munkamegosztás, ami nagy segítséget jelent."

A Ferrari jól kezdte a szezont, de később lemaradtak a fegyverkezési versenyben, amit részben azzal magyaráztak, hogy a fejlesztéseik közül nem mindegyik vált be. Amikor a nyári szünet előtt nyilvánosan összekülönböztek Fernando Alonsóval, őt is Allison várható érkezésével igyekeztek megnyugtatni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!