Vágólapra másolva!
Az utóbbi öt futamon mindig kikapott a csapattársától, de úgy érzi, ebben nagy szerepe volt abban is, hogy nem neki jött ki a lépés. Vettel őket tartja az F1 legerősebb párosának.

Nico Rosberg az utóbbi öt időmérőn kikapott Lewis Hamiltontól, és a versenyeken is csak egyszer győzte le őt: Silverstone-ban, ahol szintén a csapattársa állt az élen egészen addig, amíg defektet nem kapott. Úgy tűnik tehát, hogy Hamilton, aki a McLarentől igazolt át, kezdi tartósan átvenni az uralmat a Mercedesnél, Rosberg azonban biztos benne, az mérleg nyelve részben a szerencsének köszönhetően billent a másik oldalra.

"Egyrészt persze Lewis nagyon-nagyon szép munkát végez, elkapta a fonalat" - mondta arra utalva, hogy immár zsinórban négyszer Hamilton szerezte meg a pole pozíciót. "De kezdettől fogva egyértelmű volt, hogy kemény ellenfél lesz, és tényleg nagyon jól szerepel."

"Ami pedig engem illet, az én térfelemen nem klappolt minden száz százalékosan. Versenyzőként át kell mennem ezeken a hullámvölgyeken, aztán majd újra eljön az a fázis, amikor minden jól megy az időmérővel is, mint a szezon elején. Bár a futamok akkor a problémáink miatt nem alakultak jól, az időmérőkkel nem volt baj."

Rosberg biztosra veszi, hogy nem szorul alárendelt szerepbe Forrás: Mercedes

Rosberg azonban a tizenegy alkalomból csak háromszor győzte le Hamiltont az időmérőn: Bahreinben, Barcelonában és Monacóban, amikor egymás után háromszor övé lett az első rajtkocka. Átlagosan 0,391 másodperccel volt lassabb nála, bár legutóbb, Spában ismét ő végezhetett volna előrébb, ha Hamiltonnak nem marad ideje egy extra körre a Q3 végén. "Teljesen biztos vagyok benne, hogy újra el fog jönni az én időm" - mondta Rosberg.

Noha a Mercedes csak második a konstruktőri összetettben, 77 ponttal lemaradva a Red Bulltól, a címvédő Sebastian Vettel úgy véli, jelenleg Rosberg és Hamilton alkotja a Forma-1 legerősebb párosát. "Keményen ösztökélik egymást, de közben harmonikus a viszonyuk" - mutatott rá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!