Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh a múlt alapján biztosra veszi, hogy a McLaren 2014-ben ismét az élcsapatok között lehet. Az idei szezonra néhány dobogós helyet tűzött ki célnak.

A McLaren idén nem rúghatott labdába a bajnoki küzdelemben, és a csapatok rangsorában is csak az előző versenyen, Belgiumban tudta átvenni az 5. helyet a Force Indiától. A csapatfőnök Martin Whitmarsh vállalja a felelősséget a wokingiak gyenge 2013-as szezonjáért, ugyanakkor arra számít, hogy csapata hamar talpra fog állni, ahogy korábban már oly sokszor tette.

"Egy csapat vagyunk, de én kapom a kritikát - ez a munkám. Nem szokásom a nyilvánosság előtt neveket emlegetni, ha rosszul alakulnak a dolgok. Örömmel nevezek meg egyéneket, ha sikeresek vagyunk, szívesen adok lehetőséget nekik a dobogóra állásra. Az én munkám azonban az, hogy vállaljam a felelősséget, amennyiben nem megy jól a szekerünk" - nyilatkozta a Forma-1 hivatalos honlapjának adott interjúban.

"Kicsit frusztrált vagyok, de a csapat erős, és az elmúlt húsz évet tekintve elég következetesen teljesítünk. Igen, ez valóban egy rossz év, viszont általában erősen szoktunk visszavágni az ilyenek után. Jövőre is ezt fogjuk tenni."

A McLaren dobogós eredményeket szeretne 2013-ban Forrás: AFP

Whitmarsh kijelentette, hogy a McLaren nem követi a Force India példáját, amelyről elsőként derült ki, hogy több fejlesztést nem készít az idei autójához, és innentől a sok változást hozó 2014-es szezonra csoportosítja át minden erőforrását.

"A McLaren gyengesége - és ez valószínűleg az én hibám -, hogy nem helyeztünk át kellően sok erőforrást a következő évre. Keményen harcoltunk tovább a szezonban, mivel versenyzők vagyunk - ez a gyengeségünk. Régebben gyakran fordult elő, hogy kicsit elcsúsztunk, lassan kezdtünk, majd ráléptünk a gázpedálra. Gyakran hibáztunk, de utána kijavítottuk a hibát, és előrébb kerültünk" - közölte a csapatfőnök.

"Szeretnék néhány dobogós helyet az idény végéig. Ez a minimum" - tette hozzá. A McLaren eddig csak fennállása első két idényében, 1966-ban és 1967-ben, valamint 1980-ban zárta dobogós hely nélkül az évet. Idén eddig Jenson Button Kínában elért 5. helye a legjobb eredményük.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!