Vágólapra másolva!
A Ferrari szeretné, ha a francia jövőre már nem egy sereghajtó csapatnál versenyezne. A Sauber lehet az első számú opció, amit elősegíthet, hogy a csapat minden bizonnyal 2014-től is a Ferraritól fog motorokat vásárolni.

A Sauber jó úton halad afelé, hogy bejelentsék a motorszállítási szerződés meghosszabbítását a Ferrarival. "Figyelembe sem vettük más opciókat, és ezután sem tervezünk ilyet" - jelentette ki Monisha Kaltenborn csapatfőnök a Formula1news.ru szakportálnak. "Nincs gond a tárgyalásokkal, és reméljük, hogy a közeljövőben sikerül egyezséget kötnünk."

Szerinte lehetséges, hogy már a következő versenyhétvégén, Monzában megtörténhet a hivatalos bejelentés. A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szintén úgy fogalmazott, hogy "reméli, hamarosan elintézik az összes hivatalos teendőt." A csapat 1997 óta - a BMW fennhatósága alatt eltöltött éveket leszámítva - használja a Ferrari erőforrásait.

Jules Bianchinak jó esélye van a fentebb lépésre Forrás: Marussia

A kapcsolat folytatása a versenyzőfelállásra is hatással lehet. Az egyik pilóta nagy eséllyel a 18. születésnapját a héten ünneplő Szergej Szirotykin lehet, a másik helyre többen pályázhatnak. A jelöltek között lehet a Marussia versenyzője, egyben a Ferrari versenyzőakadémiájának tagja, Jules Bianchi, akinek menedzsere jobb autóba ültetné a franciát.

"Noha egy kis csapatnál vezet, joggal megállapítható, hogy Jules már letette a névjegyét a Forma-1-ben. Másoknak ritkán sikerül ez" - mondta Nicolas Todt egy francia honlapak nyilatkozva. "A Ferrari nagy figyelemmel követi az eredményeit, mivel azt akarják, hogy egy középmezőnyhöz tartozó csapatnál folytathassa a karrierjét, mielőtt egy napon csatlakozhatna a Scuderiához."

Bianchi eddig mindegyik időmérőn és futamon legyőzte szintén újonc marussiás csapattársát, Max Chiltont, és néha erősebb autókkal is tartotta a lépést egy darabig.

A hét elején a másik kis csapatnál, a Caterhamnél versenyző egyik pilóta menedzsere is arról beszélt, hogy ügyfelét megpróbálják jobb lehetőségekhez juttatni: Giedo van der Garde menedzsere a De Telegraafnak azt mondta, tárgyalnak a Force Indiával, a Sauberrel és a Williamsszel.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!