Vágólapra másolva!
Räikkönen korábbi főnöke egyértelműnek látja, hogy a versenyző el akarja hagyni a Lotust. Elismerte, hogy tavaly tárgyaltak, és elképzelhetőnek tartja, hogy a McLarennel is felveszi majd a kapcsolatot.

A McLarent jelenleg irányító Martin Whitmarsh már volt Kimi Räikkönen főnöke, amikor a finn pilóta a wokingi csapatnál versenyzett 2002 és 2006 között. Whitmarsh ugyan kijelentette, hogy csapata a jelenlegi Jenson Button-Sergio Pérez párossal tervezi a 2014-es szezont, de finoman célzott rá: nem biztos, hogy a bizonytalan jövőjű Räikkönen sohasem tér vissza hozzájuk, ugyanis már tavaly is puhatolóztak nála.

"Kimi mindig nagyszerű versenyző volt, nagy rajongója vagyok" - nyilatkozta a McLaren csapatfőnöke a Forma-1 hivatalos oldalának. "Talán nem kellene, de teljesen őszinte leszek: tavaly tárgyaltunk vele, azonban különböző okok miatt nem jött össze a megállapodás. Idén nem tárgyaltunk - még nem."

"Kimi nyilvánvalóan elszánta magát, hogy máshová igazoljon, de úgy érzem, ez nem fog sikerülni neki. Meglátjuk, mire jut." A kérdésre, hogy a McLaren és Räikkönen menedzsmentje felveheti-e egymással a kapcsolatot, Whitmarsh úgy felelt: "Lehetséges."

Kimi RäikkönenForrás: AFP

A Lotusnál változatlanul bíznak abban, hogy meg tudják tartani Räikkönent, aki a maradásának feltételeként garanciát akar a versenyképes autóra és technikai háttérre. A finnt hírbe hozták a Red Bull-lal és a Ferrarival is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!