Vágólapra másolva!
A versenyzőnek még nincs hivatalos szerződése 2014-re, de hozzá hasonlóan a csapat is folytatni kívánja a közös munkát. A McLaren Sergio Pérezt sem tervezi leváltani.

A McLarenről sokáig nem tudta a nyilvánosság, hogy elméletileg akad kiadó versenyzői helyük 2014-re, pedig valójában tényleg így van: Jenson Button nemrég elárulta, hogy hivatalosan még nem írták alá a szerződést a csapattal, aminek hatására azonnal olyan vadul hangzó pletykák kezdtek terjengeni, hogy a brit pilóta talán a Red Bullhoz vagy a Ferrarihoz fog igazolni, míg a McLaren visszacsábíthatja Kimi Räikkönent.

Martin Whitmarsh igyekezett gyorsan lehűteni a kedélyeket, és közölte, hogy Buttonnal, illetve a többéves szerződéssel rendelkező Sergio Pérezzel tervezik folytatni a munkát. "Úgy vélem, hogy a versenyzőink megérdemelnek egy újabb lehetőséget. Elég jó munkát végeztek, és egyébként is jó pilóták. Egy erősebb McLarent érdemelnek jövőre, és reméljük, hogy meg is tudjuk nekik adni" - mondta a csapatfőnök.

Jenson Button sem akar távozni a McLarentől Forrás: McLaren

Button szintén hangsúlyozta, hogy a McLarennel tervezi a jövőt, a Times-nak például azt mondta, hogy szerinte a "Forma-1-es karrierjének maradék részében itt fog maradni". Egyelőre csak a Mercedesnél tűnik biztosnak a 2014-es pilótafelállás, a csapat Lewis Hamiltont és Nico Rosberget fogja indítani a versenyeken.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!