Vágólapra másolva!
A Red Bulltól az idény végén távozó versenyző egyértelműen célzott rá, hogy Daniel Ricciardo váltja őt, de csapatfőnöke tagadja, hogy az istálló már döntött.

A Belga Nagydíj előtt Mark Webber egyértelműen arra utalt egy ausztrál TV-csatornának nyilatkozva, hogy honfitársa, Daniel Ricciardo váltja őt 2014-től a Red Bullnál. "Megszületett a döntés, mindnyájan tudjuk, hogy kire esett a választás. Örülök a döntésnek, ez jó neki és Ausztráliának is" - mondta a Channel 10-nek.

A Red Bullnál a hivatalos verzió szerint még mérlegelik, hogy a jövőre a Porsche sportprogramjához csatlakozó Webber helyére kit igazoljanak le. Sokáig két jelöltről volt szó, a Toro Rossónál vezető Ricciardóról, valamint a lotusos Kimi Räikkönenről. Egy hete hiába tűnt úgy, hogy Ricciardo lesz a befutó, azóta kuszább lett a helyzet, mivel a csapat még nem mondott le Räikkönen megszerzéséről, és állítólag újabb jelöltek is a képbe kerültek - erről Christian Horner csapatfőnök nem beszélt bővebben, de talán Fernando Alonsóra és/vagy Jenson Buttonra gondolhatott.

Mark Webber és Daniel Ricciardo egy sajtótájékoztatón Forrás: Red Bull

A Ferrari teljesítményével nem mindig elégedett Alonsót a Magyar Nagydíj után hozta hírbe a sajtó a Red Bull-lal, azt feltételezve, hogy 2016 végéig érvényes szerződésében van kilépési záradék, Buttonról pedig nemrég derült ki, hogy nincs aláírva a kontraktusa 2014-re.

Horner kijelentette, hogy még nem született döntés. "Még semmit sem véglegesítettünk. Bőven szánunk időt arra, hogy kiértékeljük a lehetőségeinket, és meglepett bennünket, hogy mennyi van" - mondta a Sky Sportsnak. "Sok a spekuláció, de még semmi sincs aláírva."

"Mark nem illetékes a versenyzőkkel folytatott tárgyalásokban" - tette hozzá Webber kijelentésére utalva. Elmondta, hogy a két hét múlva esedékes Olasz Nagydíj előtt nem várható bejelentés a Red Bulltól.

Többen azt is árulkodó jelnek tartották Webber kijelentésével kapcsolatban, hogy az ausztrál versenyző a futam napján együtt sétált Ricciardóval paddockban.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!