Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője erősebbnek érezte a Red Bull és a Ferrari autóját Spában, ezért nem kesereg amiatt, hogy az élről rajtolva végül csak harmadik lett.

Már a pole pozíció megszerzése is kisebb meglepetés volt Lewis Hamiltontól a Belga Nagydíjon, mivel a Mercedes versenyzője az edzések során szemmel láthatóan kínlódott. Az időmérő vizes pályáján Hamilton még meg tudta előzni a bajnokságot vezető Sebastian Vettelt, a futamon viszont nem tudta maga mögött tartani, és már az 1. körben elvesztette az első helyet.

Hamiltont a 15. körben a hátrébbról előre menetelő Fernando Alonso is megelőzte a La Source hajtűkanyar után, így csak harmadikként ért célba, de nem kesereg - ez egyébként a leintés után is látszott rajta. "Nem panaszkodhatok, kiváló munkát végeztünk a hétvégén" - nyilatkozta a BBC-nek. "Nem gondolom, hogy azonos a tempónk a Ferrarikkal és a Red Bullokkal, ezért még van tennivalónk."

A Mercedes által kiadott hivatalos nyilatkozatában kifejtette: "Mindent kipréseltem az autóból, amit tudtam, de egyszerűen nem voltam olyan gyors, mint Sebastian és Fernando. Jól rajtoltam, úgy éreztem, hogy az 1-es kanyarból is jól jöttem ki, Seb azonban egyszerűen utolért az Eau Rouge után. Nem sokat tehettem a védekezésnél, egyszer irányt váltottam, ahogy a szabályok engedik, de csak nézni tudtam, ahogy elhúz mellettem. Később ugyanez történt Fernandóval is."

Lewis Hamilton nem szomorkodik a 3. hely miatt Forrás: AFP

Nico Rosberg csapattársa mögött ért célba, neki Mark Webber Red Bullját kellett sokáig figyelnie a tükörben. A német nem érezte jónak a hétvégét. "Nem alakult tökéletesen számomra, és ha nem a tervek szerint alakul az időmérő, a versenyt lépéshátrányból várjuk" - magyarázta.

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke úgy érezte, hogy a táv elején veszítettek sokat a pilótái. "A verseny végén egész jó volt mindkét autó tempója, de az elején nem voltunk elég gyorsak" - vélte. Őt meglepte a Ferrari gyorsasága. "Számítottunk arra, hogy kicsit lassabbak leszünk a Red Bullnál, de arra nem, hogy a Ferrari gyorsabb lesz nálunk."

Kimi Räikkönen kiesésének is köszönhetően Hamilton a bajnokságban feljött a 3. helyre, de a lemaradása 58 pontra nőtt Vettellel szemben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!