Vágólapra másolva!
Örül, hogy a francia versenyző idén nem okozott sok kalamajkát, de azért odabökte neki, hogy 2012-höz képest nem volt nehéz javulnia.

Romain Grosjean 2012-ben több versenyző haragját kivívta a rajtoknál, illetve az első körös tumultusban okozott ütközéseivel. A legnagyobb hibát Belgiumban követte el, ahol óriási balesetet okozott az első kanyarnál, amiért a következő futamról el is tiltották.

A Lotus francia pilótája a szezon előtt fogadkozott, hogy idén nem fog baleseteket okozni, és ezt nagyjából sikerült is betartania. Eddig csupán egy nagyobb hibát követett el mások kárára, méghozzá Monacóban, ahol Daniel Ricciardo autójába hajtott bele hátulról - igaz, ezért tíz rajthelyes büntetést kapott a Kanadai Nagydíjra.

Romain Grosjean Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Mark Webber tavaly "első körös ámokfutónak" nevezte Grosjeant, miután Japánban őt is kilökte, de az ausztrál a hétvégén elmondta, hogy vetélytársa javult. "Nem is volt más választása" - idézte Webbert a Formula1news.ru. "Idén jobban reagál a problémákra, bár ismerjük el: a tavalyi szezon után nem volt nehéz fejlődnie."

Hozzátette, hogy Grosjean viszont hibázott, amikor a Magyar Nagydíjon Buttonnal is koccant. A francia azért az esetért nem kapott büntetést.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!