Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnökét megviselték a spái időmérő izgalmai, és a futam napján sok esőre számít. A csapat versenyzői örülnek, hogy sikerült az élmezőnyben végezniük.

Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót a sok taktikai döntést igénylő, eső által többször megzavart időmérőn Belgiumban, de közvetlenül mögötte a Red Bull két versenyzője végzett. A címvédő csapat pilótái örülnek, hogy a nehéz körülmények nem fogtak ki rajtuk, ahogy az más csapatokkal, például a Toro Rossóval vagy a Williamsszel történt.

"Örülök, hogy ennyire elöl végeztünk" - közölte Mark Webber, aki harmadik lett. "Nehéz volt helyes döntéseket hozni az időmérőn, de úgy gondolom, végül szinte mindent jól csináltunk. Ilyen körülmények között könnyű ostobának tűnni."

"Tökös döntés volt lassabbra venni az utolsó előtti kört, hogy kíméljük a gumikat, miközben nem lehetett biztosan állítani, hogy az utolsó körre javulni fog a pálya állapota. Végül azonban így lett."

Mark Webber a csapattársa mögül, a 3. helyről rajtolhat Forrás: Red Bull

Webber a száradó pályán 313 ezredmásodperccel kapott ki Hamiltontól, Sebastian Vettel pedig 188-cal. A német pilóta kicsit bánja, hogy nem ő volt a leggyorsabb, de nem csalódott.

"Az intermediate gumikra váltva nem volt világos, hogy mi fog történni. Úgy tűnt, hogy még több eső jöhet, ezért mindenki sietett futni egy kört, de utána elállt, és a pálya gyorsan száradni kezdett" - mondta. "Nem lehetett megállapítani, hogy mennyire lehetünk gyorsak. Láttam, hogy Lewis (aki mögöttem haladt) közeledik hozzám, és azt gondoltam, hogy itt-ott picit gyorsabban is mehettem volna, de végül szoros lett az állás."

"Az utolsó körben nem tudtam, hogy milyenek a körülmények a pálya másik felén. Amikor odaértem, meglepően száraz volt az aszfalt, ezért könnyű volt sokat javítani a köridőn."

Vettel hozzátette, hogy más versenyzőkkel ellentétben ő és Webber azért tudott még egy extra kört futni a Q3 végén, mert a szerelők gyorsan elvégezték a szükséges tennivalókat az autóval, miután vizes lett a pálya. A Red Bullt irányító Christian Horner is kiemelte ezt.

"Úgy érzem, hogy körülbelül tíz évet öregedtem. Nagyon cseles volt az időjárás, a lényeg az volt, hogy sikerüljön az utolsó kör. A szerelők hatalmas munkát végeztek, hogy mindkét autót felkészítsék és időben kiküldjék" - nyilatkozta a BBC-nek. "Holnap sok eső jöhet. Úgy gondolom, hogy felvehetjük a harcot Lewis-szal. Nem a nyers tempó fog dönteni, hanem az, hogy megfelelően reagáljunk a körülményekre."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!