Vágólapra másolva!
Délelőtt még nem voltak gyorsak a Red Bullok, de a száraz pályán délután már nagy fölénnyel utasítottak maguk mögé mindenkit. Csak Vettel defektjét nem értik.

Sebastian Vettel délelőtt kis túlzással még csak a La Source-ban történt kicsúszásával keltett feltűnést (6. lett), de délután már uralta a Belga Nagydíj szabadedzését. A kemény keverékű slick gumikon fél másodpercet vert az ellenfeleire, a lágyon pedig nyolc tizedet - igaz, csapattársa ezen csak 6 századdal maradt el tőle.

A második szabadedzés egyik defektje is a háromszoros világbajnok autójával történt, közepes gumikon, a hosszú etapjában. Vettel nem érti, hogy miért. "Nem tudom, mi történt, amikor defektet kaptam a második edzésen. Kitört az autó jobbhátsó része, nagyon hirtelen, ennek utána kell néznünk - a Pirelli már keresi az okokat. Nem csináltam semmit másképp, mint az előző tíz körben."

A gumigyártó a két legkeményebb, legellenállóbb keverékét hozta el a gyors kanyarjairól híres Spába, és a kerékdőlést és guminyomást is szigorúan szabályozta, hogy ne fordulhasson elő ilyen eset.

Vettel az Eau Rouge-ban Forrás: AFP

"Ettől eltekintve ez a nap jól sikerült. Trükkös volt a reggel azzal a pár esőcseppel, és a pálya is csúszós volt; sokkal hűvösebb van itt, mint Magyarországon, de ez Spa, itt ez is a játék része. Délután stabil időjárási körülmények uralkodtak, mindketten elégedettek voltunk azzal, amit elértünk" - utalt csapattársa második helyére a német versenyző.

Mark Webber délelőtt a 19., délután a 2. helyet szerezte meg. Az ausztrál nem aggódik a defektek miatt: "Amíg ki nem derítjük, hogy miért történtek, addig nem igazán aggasztóak. Behívtak volna engem is a bokszba, ha valami probléma van, de nekem úgy tűnt, ez egy teljesen hétköznapi defekt."

Saját teljesítményéről így beszélt: "Mindig trükkös itt helyes beállítást találni az egész körre, ma kihasználtuk az alkalmat, és többfélét is kipróbáltunk. Jól ment a kocsi, de még mindig lehetne csiszolni a teljesítményén, és javítanunk kell a balanszon is bizonyos körülmények között" - tette hozzá az idény végén az F1-et elhagyó Webber.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!