Vágólapra másolva!
Christian Horner leszögezte, hogy több jelölt közül választhatják ki új 2014-es versenyzőjüket. A csapat még Räikkönenről sem mondott le, és további lehetőségeik is vannak.

Folytatódnak a találgatások, hogy ki veszi át az idény végén visszavonuló Mark Webber helyét a Red Bullnál. Noha a hét elején eldőlni látszott, hogy Daniel Ricciardo lesz a befutó, azóta újabb fordulatot vettek az események, mivel a hírek szerint Kimi Räikkönen menedzsere a hétvégi Belga Nagydíjon elmegy egy újabb tárgyalásra a csapathoz, és Christian Horner sem vetette el annak a lehetőségét, hogy a finn náluk folytassa a karrierjét 2014-től.

A csapatfőnök úgy reagált a menedzser kijelentésére, miszerint Räikkönen nem fog a Red Bullhoz szerződni, hogy nem tudja, Steve Robertson mire alapozza ezt. "Ezt inkább tőle kellene megkérdezni. Én csak a nyilatkozatát olvastam" - mondta Horner az Autosportnak. "Még nem döntöttük el, hogy kié legyen a másik autó."

A Red Bullnál egy ideje két jelölt (Räikkönen és Ricciardo) került szóba Webber utódjaként, de a csapatfőnök elhintette, hogy bővebb keretből válogathatnak. "Több opciónk van, mint gondolnák" - közölte. "Bőven szánunk rá időt, hogy alaposan kielemezzük a lehetőségeket."

"Egyelőre semmit sem zárnék ki. Amíg nem véglegesítjük, hogy kié lesz a másik pilótaülés, addig nincs sok mondanivalónk."

Még kérdés, ki érkezik a Red Bullhoz Forrás: Red Bull

Räikkönen jövőjét elsősorban az határozza meg, hogy melyik csapatnál kaphat ütőképes autót. Menedzsere úgy érzi, ha a Lotusnál adottnak látja a feltételeket, nem fog váltani.

A Magyar Nagydíjon többen arról kezdtek spekulálni, hogy Fernando Alonso a szerződése egyik záradékát kihasználva hagyhatja ott a Ferrarit a Red Bull kedvéért, Belgiumban pedig kiderült, hogy Jenson Buttonnak sincs aláírt a szerződése a McLarennel 2014-re, így akár ő is átigazolhatna a címvédő csapathoz.

Horner dicsérte a Toro Rossónál vezető Ricciardót, de tagadta, hogy már biztos lenne a helye a Red Bullnál. "Daniel kiváló munkát végzett nálunk a (silverstone-i) teszten, akárcsak a Toro Rossónál az előző futamokon" - közölte. "Ez azonban nem jelenti azt, hogy eldőlt az ügy." Ezt maga Ricciardo is elismerte. "Még mindig harcolok egy helyért" - nyilatkozta. "Megtanultam, hogy amíg valami nincs aláírva, bebiztosítva és elkészítve, semmi sem biztos."

"Úgy saccolom, hogy (a Red Bullnak) több idő kell, hogy mindent felmérjenek, és gondoskodjanak róla, hogy a megfelelő embert ültetik be az autójukba." Ricciardo azt mondta, tudomása szerint még jelenlegi csapattársát, Jean-Eric Vergne-t sem zárták ki a jelöltek közül.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!