Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy a Mercedes nem kapta el a fonalat Spában, de úgy véli, van idejük megoldani a problémákat.

Sokan a Mercedest kiáltották ki a Belga Nagydíj legnagyobb esélyesének, mert az erős motorral felszerelt autójuknak kedvezhet a sok egyenes, és a hűvös időben a W04 elvileg könnyebben felmelegítheti a gumikat, mint más autók. Ennek ellenére a pénteki edzésnapon nyoma sem volt annak, hogy a Mercedes uralhatja a hétvégét: Nico Rosberg a 9., Lewis Hamilton a 12. helyen végzett a délutáni gyakorláson.

Hamilton elismerte, hogy szenved. "Az autót nem érzem olyan jónak, mint az előző versenyen" - közölte. "Nem gondolom, hogy rossz lenne, egyszerűen csak finomítanunk kell a beállításokon."

Lewis Hamilton magabiztosan érkezett Belgiumba, és most sem aggódik Forrás: Mercedes

"Nem hiszem, hogy a megfelelő úton indultunk el. Este végre kell hajtanunk néhány módosítást, de még van időnk rá." A jelenlegi autóval nem érez esélyt az időmérő megnyerésére, viszont nem tartja ledolgozhatatlannak a lemaradást a pályát uraló Red Bull-okkal szemben. "Nagyon gyorsak, de nem gondolom, hogy legyőzhetetlenek lennének" - nyilatkozta Hamilton. "Gyakran van úgy, hogy zsákutcába kerülünk (pénteken), majd rátalálunk a helyes útra szombaton."

"A lényeg, hogy sikerült teljesítenünk néhány hosszabb etapot. Ez a legfontosabb tény a versenyre."

A Mercedest irányító Ross Brawn úgy fogalmazott, hogy szerinte "a csapat tudja, mit kell tenni a javulás érdekében." Hamilton szenvedése abban is látszott, hogy az edzések folyamán többször lecsúszott a pályáról.

Rosberg azt mondta, nem tudja, hogy (a Mercedes) hol áll a többi csapathoz viszonyítva, de úgy látja, hogy kemény feladat elé néznek.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!