Vágólapra másolva!
Akár ő is csapatot válthat a következő szezonra, mert a McLarennel kötött szerződése még nincs aláírva 2014-re. Máris hallani olyan pletykát, hogy a Red Bullhoz vagy a Ferrarihoz igazol.

Kiderült, hogy Jenson Button is azon versenyzők közé tartozik, akiknek nincs biztos helye a Forma-1 következő idényére. A brit pilótával 2011-ben hosszabbított szerződést a McLaren, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan meddig - később azonban Martin Whitmarsh csapatfőnök véletlenül célzott rá, hogy a megálapodás 2014 végén járhat le, amikor 2011 őszén azt mondta, három további szép közös évben reménykedik Buttonnal.

A korábbi világbajnok ugyanakkor leszögezte, hogy a szerződése még nem érvényes. "Úgy gondolom, hogy van szerződésem a következő évre, de nem hiszem, hogy alá lenne írva" - közölte a Belga Nagydíj helyszínén. "A csapat nem erősítette meg a helyemet, erre még várni kell." A korábban kötött megállapodás valószínűleg valamilyen opciót tartalmaz 2014-re.

Jenson Buttonnak sincs még szerződése jövőre Forrás: McLaren

Button idén nincs könnyű helyzetben, a McLaren autójának teljesítménye ugyanis visszaesett. Ennek ellenére nem akar váltani. "Tényleg itt szeretnék maradni. Talán furcsán hangzik, de bizonyos szempontból ez a szezon hasznos számunkra, mert sokat erősödtünk" - mondta, arra utalva, hogy a nehézségek összekovácsolták a McLarent.

Amint kiderült, hogy Button elérhetővé válhat más csapatok számára, rögtön megjelentek olyan feltételezések, hogy beülhet a Red Bull vagy a Ferrari gazdára váró autójába. Ő maga úgy érzi, hogy a Red Bullnál már döntöttek - bár a csapat ezt tagadja -, a Ferrarit viszont mindenki számára nagy lehetőségnek tartja.

"Egy ülés a Ferrarinál bármelyik F1-es versenyző számára nagyszerű lehetőség, egy ilyen kaliberű csapatnál versenyezni rendkívül izgalmas lenne. A Ferrari nagyon sok mindent ért el, a sport iránti szenvedélyül legendás, érdekes az egész vállalati kultúrájuk. Remélhetőleg olyasvalaki vezethet majd náluk, aki megérdemli a lehetőséget" - nyilatkozta.

A Ferraritól Felipe Massának minden bizonnyal távoznia kell, ha a következő versenyeken nem javul a formája.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!