Vágólapra másolva!
A csapat főnöke egy osztrák lapnak megerősítette, hogy a még csak 17 éves Szergej Szirotkin jövőre versenyzői szerződést kap. Még nem is vezetett F1-es autót.

Bár hivatalosan még nem jelentették be, a csapatfőnök Monisha Kaltenborn az Österreich című lapnak megerősítette, hogy az orosz tinédzser, Szergej Szirotkin már jövőre versenyzői szerződést kap tőlük.

A 17 éves Szirotkin jelenleg a WSR-ben indul, és még sohasem vezetett Forma-1-es autót. Erre először egy szeptember 27-i rendezvényen lesz lehetősége, amelyre Szocsiban, a versenynaptárhoz jövőre csatlakozó Orosz Nagydíj helyszínén fog sor kerülni, s ahol bemutatóköröket tehet majd meg egy Sauberrel. Szirotkin a héten már ellátogatott az istálló főhadiszállására, Hinwilbe. "Rengeteget tanultam a csapatról és minden másról. Átestem az üléspróbán, megismerkedtem a mérnökökkel és az autóval, illetve megtudtam, hogy miként zajlik egy futamhétvége" - mondta.

Szergej Szirotkin, a Sauber új pilótája Forrás: Sauber

Szirotkin azért került a képbe, mert a Sauber nemrég három orosz befektetővel kötött megállapodást, és az egyiket - a nemzeti repüléstechnikai intézetet - a versenyző édesapja irányítja. A tinédzser egyesek szerint túl fiatal és főként tapasztalatlan a Forma-1-hez, de az Österreich mellett a Der Spiegel is azt írta, hogy a Sauber már alá is írta vele a szerződést.

Ez azt jelenti, hogy - amint az egyébként várható volt - az istállótól legalább az egyik versenyzőnek távoznia kell a szezon végén. Nico Hülkenberg valószínűleg nem is akar maradni. Róla úgy hírlik, szerepel a Felipe Massa utódját keresgélő Ferrari jelöltjeinek listáján is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!