Vágólapra másolva!
Úgy érzi, elég, ha a következő néhány versenyen kihozza a maximumot az autójából. A helyére többen is pályáznak, de egyelőre bízik benne, hogy maradhat.

A Ferrarinál egyértelművé tették, hogy Felipe Massának Spában és Monzában kell bizonyítania: ha ezen a két pályán nem nyújt meggyőző teljesítményt, nyolc szezon után el kell hagynia a csapatot. Bár többen versengenek az üléséért, egyelőre bízik benne, hogy maradhat.

Az Origo F1Hírek kérdésére, hogy ehhez pontosan mit kell tennie, Massa a belgiumi Spában azt felelte: "Szerintem csak mindent ki kell hoznom az autóból. Ha ezt megteszem, az a helyes irány."

A 2008-ban a világbajnoki győzelemhez is karnyújtásnyi távolságra kerülő brazil Barcelonában felállhatott a dobogóra, és malajziai 2. helyével ő érte el a Ferrari idei legjobb edzéseredményét. Az elmúlt öt futamon viszont mindössze 16 pontot kapart össze, míg csapattársa, Fernando Alonso 61-et. Azt mondta, a főnökei nem konkretizálták, hogy mit kell tennie, ha maradni akar.

Massa a Nürburgringen megpördülve fejezte be a versenyt Forrás: AFP

"Idén rengeteg olyan verseny volt, amikor jó teljesítményt nyújtottam, minden rendben ment, aztán mégsem tudtam eljutni a célig azon a helyen, mint kellett volna" - magyarázta. "Éppen ezért azt érzem a legfontosabbnak, hogy a lehető legjobban kiaknázzam az autóban rejlő lehetőségeket. Ha ez sikerül, akkor megtettem mindent, ami aztán a jövőmnek is csak használhat."

Massa nem először kerül olyan helyzetbe, hogy bizonyítania kell, ha meg akarja tartani az állását. Többek között tavaly is későn hosszabbították meg a szerződését, és elismeri, hogy ezek a tapasztalatok most a hasznára válnak, mert önbizalmat adnak neki.

"Hogyne. Az önbizalom minden helyzetben nagyon fontos" - mutatott rá. "Nem érdekel, hogy mások mit mondanak. Az számít, amiben hiszek, amit a csapat tagjaitól hallok, és amin együtt dolgozunk. Ami kívülről jön, az sokkal kevésbé lényeges."

A vetélytársak közül többen, köztük a sauberes Nico Hülkenberg és a marussiás Jules Bianchi is szemet vetettek Massa pilótaülésére. Amikor azonban megkérdeztük, hogy versenyben van-e érte, a Ferrari védencének számító Bianchi kitérő választ adott.

"Hát, természetesen fogalmam sincs" - mondta. "Valójában száz százalékig a szezonomra koncentrálok, és a menedzseremre bízom, hogy meghozza helyettem a döntést. Szerintem nekem pillanatnyilag nem ezzel kell foglalkoznom, de ha a Ferraritól felhívnak, készen fogok állni. Egyelőre azonban jól érzem magam a Marussiánál."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!