Vágólapra másolva!
A csapat ügyvezető igazgatója szerint a McLaren autója hiába gyorsult a nyár folyamán, nem valószínű, hogy futamot lehetne nyerni vele az idén. 

A McLaren mélyrepüléssel kezdte a szezont, és hiába reménykedett benne, hogy a bajnokság későbbi részében esetleg még támadhat a győzelmekért, nem tűnik úgy, hogy ez önerőből lehetséges lenne. Jenson Button ugyan arról beszélt a Magyar Nagydíj hétvégéjén, hogy szerinte a csapat képes lehet nyerni, de a McLaren ügyvezető igazgatója úgy érzi, a pilóta túlságosan optimista.

"Kőkemény feladat lenne" - mondta Jonathan Neale a futamgyőzelemről egy telefonos konferencián. "Nem akarok szavakat adni Jenson szájába, de úgy vélem, hogy azért lelkesedett be, mert az előző versenyeken tovább maradtak a látóterében az élmezőny tagjai, mint korábban."

"A legtöbb csapat mostanra már a következő évi autójára helyezte át az erőforrásainak és a tervezési kapacitásának nagy részét. Mindjárt véget ér az augusztus, és sok teendőt kell elintézni jövőre, úgyhogy szerintem mi is óhatatlanul inkább 2014-re kezdünk összpontosítani."

A McLaren még nem nyert futamot idén Forrás: McLaren

Neale ettől függetlenül azt mondja, hogy az MP4-28-as kódnevű modell jobb, mint az idény elején. Szerinte még erősebbé is tehetik, ha mindent kihoznak a legutóbbi újításokból - azok ugyanis kicsit későn készültek el, ezért a csapat nem tudott eleget dolgozni vele.

"Egyértelmű, hogy javult az autó a nyár folyamán, és többször is mindkét pilótánk pontot szerzett, ami mindig kielégítő" - nyilatkozta Neale. "Keményen dolgoztunk, hogy fejlesztéseket vigyünk Magyarországra. Nem hoztuk ki belőlük azt, amire számítottunk, tehát még mindig rengeteg munka vár ránk."

A McLaren 2 pontra faragta le a hátrányát a Force India mögött a konstruktőri tabellán, és akár már a hétvégi Belga Nagydíjon átvehetik az 5. helyet a csapatok rangsorában. Button, aki tavaly megnyerte a futamot, korábban azt mondta, hogy pont Belgiumban kínálkozhat a legjobb győzelmi esély a McLaren számára. Vélhetően azért gondolja így, mert erre a pályára egy speciális, kis légellenállású csomagot készítenek a csapatok, amivel talán borulhat a papírforma.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!