Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint az is bizonyítja Vettel nagyságát, hogy az utóbbi években könnyedén legyőzte a szintén nagyszerűen teljesítő Webbert. Fantasztikusnak tartja a jelenlegi F1-es mezőnyt.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Mark Webbert sem tiszteli az, aki Sebastian Vettelt nem sorolja a Forma-1 legjobb versenyzői közé. Horner szerint a címvédő kivételes képességeit éppen az bizonyítja, hogy az utóbbi években rendszeresen legyőzte csapattársát, de sokan mégis csak a Red Bull gyorsaságának tulajdonítják a német három bajnoki címét. „Ez nagy tiszteletlenség Mark Webberrel szemben” – nyilatkozta Horner az Autosportnak. „A csapatunk két autót indít, és Mark is nagyszerű versenyző.”

Hornernek semmi kétsége nincs afelől, hogy Vettel bárkivel felvenné a versenyt a jelenlegi mezőnyből, pedig a mostani pilótákat kivételesen jónak tartja. „Virágzó korszakát éli a Forma-1, hiszen itt van (Fernando) Alonso, (Lewis) Hamilton, (Kimi) Räikkönen, (Jenson) Button, Webber. Nagyon erős versenyzőkkel kell megküzdenie” – mondta.

Sokak szerint Vettel az autójának köszönheti a sikereit Forrás: AFP

„Egy olyan időszakban érte el ezeket a sikereket, amikor mindenki ugyanazokat a gumikat használja, és tesztelésre is kevés lehetőségünk van. Manapság sokkal kiegyenlítettebb a mezőny, ez pedig még lenyűgözőbbé teszi a teljesítményét” - tette hozzá.

A brit szerint a még mindig csak 26 éves Vettelt a Forma-1 legendás alakjai között tarthatják számon, ha a jövőben is hasonló eredményekkel teszi a dolgát. „Csak annyit tehet, hogy mindig a legjobbat hozza ki magából. Úgy gondolom, figyelemre méltó, hogy ilyen fiatalon ennyi mindent elért, ráadásul egyre erősebb lesz.”

Horner szerint az sem igaz, hogy az elmúlt három évben mindig a Red Bullé volt a legjobb autó. „Ebben az esetben mindegyik bajnokságban, minden versenyen kettős győzelmet arattunk volna, de nem így történt” – jelentette ki.

Vettel 10 futam után az idei világbajnokságban is az élen áll, az őt követő Kimi Räikkönen hátránya már 38 pont.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!