Vágólapra másolva!
A város szeretné felbontani a kikötői pálya szerződését, de ennek áráról még nem sikerült megegyezniük Bernie Ecclestone-nal.

Úgy tűnik, Valencia végleg lemondott arról, hogy a közeljövőben ismét megrendezzék az Európai Nagydíjat, a város elöljárói ugyanis már a szerződés felbontásáról egyezkednek Bernie Ecclestone-nal. Azt már eddig is sejteni lehetett, hogy a spanyol kikötőváros 2014-ben is kiszorul a versenynaptárból, hiszen a múlt héten napvilágot látott tervezetben Barcelonát jelölték meg a Spanyol Nagydíj helyszíneként. Az előzetes tervek szerint a két spanyol pálya évenként váltotta volna egymást, de az El Mundo úgy tudja, már az erről szóló szerződés aláírására sem került sor.

Könnyen lehet, hogy Valenciában nem rendeznek több Forma-1-es futamot Forrás: AFP

Valencia 2008 és 2012 között adott otthont az Európai Nagydíjnak, de az utóbbi években egyre több híresztelés röppent fel a verseny finanszírozását övező problémákról. A város első embere, Alberto Fabra a Diario Sport szerint már egy ideje próbál megegyezni Ecclestone-nal a még érvényben lévő szerződés felbontásának költségeiről. Az F1 vezére állítólag ki akarja fizettetni velük a megállapodásban kikötött 33 millió eurós összeget, de Fabra mindent megtesz azért, hogy kedvezőbb feltételeket harcoljon ki.

Valencia a Spanyolországot különösen érzékenyen érintő gazdasági válság miatt kénytelen lemondani a verseny megrendezéséről. A város gazdasági vezetője, Juan Carlos Moragues Ferrer szerint fontos közintézmények is veszélybe kerülhettek volna, ha továbbra is vendégül látják a Forma-1 mezőnyét. "Eleget akartunk tenni a kötelezettségeinknek, de úgy, hogy ne kelljen emiatt iskolákat vagy kórházakat bezárnunk" - mondta. "Ilyen körülmények között nehezen magyaráztuk volna meg az adófizetőknek, hogy miért költünk ennyi pénzt egy olyan exkluzív eseményre, mint a Forma-1."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!