Vágólapra másolva!
Az újonc pilóta még nem szerzett pontot, de Monisha Kaltenborn hisz benne, hogy sikerülhet neki. Biztosította a támogatásáról Gutiérrezt.

A Sauber mind a hét idei pontját a rutinosabb versenyzője, Nico Hülkenberg szerezte, az újonc Esteban Gutiérreznek eddig a Spanyol Nagydíjon szerzett 11. helye a legjobb eredménye. Csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn ugyanakkor hisz benne, hogy a mexikói pilóta is képes lesz majd pontokat szerezni. "Igen, biztos vagyok ebben" - idézte őt az Autosport.

Kaltenborn megemlítette, hogy Gutiérrez teljesítményének értékelésekor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy újonc versenyzőről van szó, akinek egy olyan autót kell vezetnie, amelynél hat-hét erősebb is van a mezőnyben.

Esteban Gutiérrez eddig sokat kínlódott Forrás: AFP

"A Forma-1-be való megérkezés és az alkalmazkodás már önmagában nagy váltást jelent, ráadásul az autónk nem annyira versenyképes, mint vártuk. Az ilyen balszerencse nagyon keményen érinti a pilótát" - mondta a csapatfőnök. "Meg kell őriznünk a motivációját, és támogatni őt abban, hogy következetesen teljesítsen. Péntekenként (az edzéseken) már láttuk, hogy vannak villanásai, és azt kell elintéznünk, hogy többet hozzunk ki belőle."

Gutiérreznek eddig időmérőn sem sikerült a csapattársát legyőznie.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!