Vágólapra másolva!
Monisha Kaltenborn csapatfőnök kijelentette, hogy a csapat létezése az orosz vállalatokkal kötött megállapodás nélkül sem forgott volna veszélyben.

Néhány héten át aggasztónak tűnt a Sauber helyzete, mivel kiderült, hogy egyik versenyzőjüket, Nico Hülkenberget már nem tudják fizetni, és a beszállítóiknak is egymillió euróval tartoznak. Noha egyesek attól tartottak, hogy a csapat még a szezont sem lesz képes befejezni, a Sauber időközben megállapodott három orosz befektetővel, így a pénzügyi gondjaik megoldódni látszanak.

Az istállót irányító Monisha Kaltenborn azt mondja, a csapat létezése nem forgott veszélyben. "Nem lenne helyes, ha azt gondolnánk, hogy '(a megállapodás) nélkül nem maradtunk volna talpon'. Már korábban is átéltünk nehéz időszakokat, és tudjuk, hogy képesek vagyunk a túlélésre" - idézte őt az Autosport.

Egyenesbe jöhet a Sauber Forrás: AFP

"A nagysága és a tartalma miatt tudtuk, hogy időbe fog telni a megállapodás, és nem hagytuk, hogy a megjelent cikkek letörjenek vagy megzavarjanak bennünket. Arra koncentráltunk, hogy létrejöjjön a megállapodás. Egy ideje már dolgoztunk ezen a partnereinkkel."

A csapat előző vezére, Peter Sauber korábban panaszkodott arra, hogy túl sok negatív hangvételű írás jelenik meg a médiában.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!