Vágólapra másolva!
A Red Bull három versenyző közül fogja kiválasztani Mark Webber utódját, de egyiküknek, Vergne-nek az esélyei egyre halványabbak. A francia elismerte, hogy csapattársa, Ricciardo jobban teljesít nála, és szerinte őt, nem pedig Kimi Räikkönent kellene választania a Red Bullnak.

A Red Bullnál nem titkolják, hogy három jelöltjük van a Forma-1-ből a szezon végén távozó Mark Webber pótlására. Közülük ketten a vállalat második számú csapatánál, a Toro Rossónál vezetnek, míg a harmadik jelölt a lotusos Kimi Räikkönen.

Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne egyaránt 2012-ben debütált a Forma-1-ben, és azóta folyamatosan változott köztük az erősorrend. Noha a pontok tekintetében mindig Vergne javára billent a mérleg, és az eddigi legjobb eredmény, egy 6. hely is az ő nevéhez fűződik, a nyers tempó tekintetében úgy tűnik, hogy Ricciardo a jobb, aki idén a kilenc időmérőből haton legyőzte csapattársát. Árulkodó, hogy az egy héttel ezelőtti silverstone-i teszten az ausztrál, és nem Vergne vezethetett a Red Bullnál.

Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo Forrás: Toro Rosso

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz egyelőre csak annyit árult el Webber utódlásáról, hogy "még nem született döntés, a csapat még mindig mérlegel. Budapest után jelentjük be a döntést." Az Autosportnak nyilatkozva diplomatikusan úgy értékelte a Toro Rosso párosát, hogy a teszten Ricciardo "kitűnő munkát végzett", és Vergne is "nagyon jó volt."

Vergne ugyanakkor elismerte, hogy csapattársa egyelőre jobb nála, és szerinte a Red Bullnak őt kellene favorizálnia. "Úgy vélem, hogy a csapattársamnak, Daniel Ricciardónak kellene megkapnia a helyet, nem Kimi Räikkönennek" - idézte őt a Kronen Zeitung. "Ha Daniel vezethetne Sebastian Vettel mellett, aki egyébként jelenleg jobb teljesítményt nyújt nálam, az megmutatná a Red Bull fiatal versenyzőinek minőségét."

"Mindketten jó munkát végzünk a Toro Rossónál, és a csapat futamról futamra javul."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!