Vágólapra másolva!
Ecclestone megállapodott a Red Bull-lal, visszatér a verseny Spielbergbe.

A Forma-1 2014-ben, több mint tízéves szünet után visszatér Ausztriába, az A1-Ring jelenlegi tulajdonosának, a Red Bullnak ugyanis sikerült megállapodnia a verseny megrendezéséről Bernie Ecclestone-nal. A cég kedden délelőtt rövid közleményt juttatott el erről az osztrák sajtóhoz.

Ausztria először 1964-ben, és azóta összesen 26 alkalommal látta vendégül az F1-et. Legutóbb, 2003-ban az A1-Ring volt a verseny otthona, amit ma már hivatalosan Red Bull Ringnek neveznek. A pályát két évvel ezelőtt felújították, és a Red Bull már idén megpróbálta odacsábítani a mezőnyt a meghiúsult New Jersey-i futam helyett, de nem járt sikerrel.

Legutóbb 2003-ban rendeztek nagydíjat az A1-Ringen Forrás: Ferrari

A cég közleménye szerint jövőre július 6-án, tehát valószínűleg közvetlenül a Magyar Nagydíj után fogják megrendezni az ausztriai versenyt. Bár ez negatívan érinthetné a mogyoródi viadalt, hiszen Ecclestone csökkenteni igyekszik az európai fordulók számát, a Hungaroring helye remélhetőleg nem forog veszélyben, mivel a pálya szerződését a hírek szerint épp ezen a hétvégén hosszabbítják meg hivatalosan is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!