Vágólapra másolva!
Antonio Felix da Costa úgy gondolja, ennél felkészültebben már nem is várhatná az F1-es bemutatkozását. Örül, hogy a legjobb csapatnál tanulhat.

A Red Bull portugál tesztpilótája, Antonio Felix da Costa úgy érzi, teljesen felkészült arra, hogy a közeljövőben a Forma-1-ben is bizonyítsa tehetségét. A fiatal portugál jelenleg a World Series by Renault 3.5-ös kategóriájában versenyez, és a Red Bull utánpótlás-programjának tagjaként nagy esélye van arra, hogy a közeljövőben az F1-ben is kipróbálja magát.

Da Costa a Silverstone-ban zajló fiatal versenyzők tesztjén is szerepet kapott, másfél napig vezethette a Red Bullt. Szerdán a 3. legjobb köridőt autózta, csütörtök délelőtt pedig a 2 helyen végzett Daniel Ricciardo mögött. „Amikor az utolsó etap után kiszálltam az autómból, arra gondoltam: ’Készen állok, akarom ezt’”- nyilatkozta a 21 éves portugál, miután délutánra átadta az autóját Ricciardónak. „De, ahogy tegnap is mondtam, sok múlik majd az idényem hátralévő részén. Ki kell érdemelnem a helyemet a Forma-1-ben.”

„Jó az időzítés, és remek helyzetben vagyok. Rendesen el kell végeznem a munkámat, de hiszek benne, hogy képes vagyok rá” – jelentette ki Da Costa, aki úgy érzi, az F1-es felkészülés érdekében már nem sokat tehet. „Készen állok, amennyire csak lehet” – mondta.

„Néhány ilyen nap után úgy érzem, ennél felkészültebb már nem is lehetnék. Csak akkor fogom megtudni, hogy valójában milyen nehéz dolgom lesz, amikor tényleg elindulhatok egy futamon” – vélekedett. „Remek lehetőséget kaptam, a háromnapos teszt felén vezethettem az autót. Szerintem ez jó jel, hiszen a csapat bízik abban, hogy el tudom végezni a munkát.”

Da Costa elsősorban azt a feladatot kapta, hogy a Pirelli új abroncsait tesztelje, bár a visszajelzéseinél figyelembe kell venni, hogy a szezon első felében használt, 2013-as szerkezetű gumikkal nincs sok tapasztalata. Ennek ellenére reméli, hogy a tesztből nem csak ő maga, hanem a Red Bull is profitált.

„Egy világbajnok csapattal dolgozhatok – ez a legjobb, ami történhet velem. A legjobbaktól tanulhatok” – nyilatkozta. „Versenyzőként ez nekem csak előnyt jelent. Szerintem a csapat is választ kapott néhány kérdésre, tehát előreléptünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!