Vágólapra másolva!
Paddy Lowe szerint a Mercedes nagynevű mérnökei nem zavarják egymás munkáját. Úgy véli, a csapatnál minden adott a sikerhez.

Amióta fény derült rá, hogy a McLaren korábbi technikai igazgatója, Paddy Lowe átpártolt a Mercedeshez, felerősödtek azok a híresztelések, melyek szerint a csapatot irányító Ross Brawnnak távoznia kell az istállótól. A németek ugyanis rövid időn belül számos neves, nagy befolyással bíró szakembert szerződtettek, Lowe-ot pedig előbb-utóbb biztosan csapatfőnökként láthatjuk majd. A brit mérnök már elkezdte a munkát új csapatánál, de a pontos pozícióját egyelőre nem jelölték ki.

Lowe elismerte, hogy a Mercedesnél "sok szakács dolgozik egyszerre", de szerinte a szakemberek "tökéletesen” együttműködnek, hiszen mindenkinek más a feladata. "Ha az emberek szerint túl sok technikai igazgató dolgozik a Mercedesnél, csak annyit mondhatok nekik, hogy működik ez a rendszer” – idézi őt a Totalrace.

Paddy Lowe a Brit Nagydíjon tűnt fel először a Mercedes színeiben Forrás: Mercedes

A brit szerint a Mercedes óriási javuláson ment keresztül az elmúlt 12 hónapban, ami szintén azt bizonyítja, hogy nincsenek összeférhetetlenségi problémák. „Valóban számos magas beosztású szakember dolgozik nálunk, de mindannyian fizetett alkalmazottak vagyunk, és tiszteletben tartjuk egymás tehetségét.”

Az új igazolások ellenére Lowe nem gondolja, hogy az istálló belső szerkezetét alapvetően át kellene alakítani. „Ez a csapat 2009-ben bajnokságot nyert” – utalt a Brawn GP néven elért sikerre, amit többek között a dupla diffúzornak köszönhettek. "Bár ehhez a rendkívüli körülmények is kellettek, úgy nem lehet bajnokságot nyerni, ha egy csapat nem tudja megépíteni, futtatni, ellenőrzés alatt tartani és fejleszteni az autóját.”

"Egy győztes csapat nem a csodának köszönheti, hogy gyors az autója. Ehhez számos tényezőre van szükség – a Mercedesnél pedig minden a rendelkezésünkre áll” – jelentette ki.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!