Vágólapra másolva!
A spanyol elismeri, hogy Vettel nem csupán azért vezeti a vb-t, mert jobb az autója a többiekénél, hanem azért is, mert fantasztikus munkát végez.

Fernando Alonso a tavalyi világbajnoki küzdelem hajrájához közeledve azzal az elhíresült kijelentéssel igyekezett megingatni vetélytársa önbizalmát, hogy nem Sebastian Vettel, hanem Adrian Newey ellen kell harcolnia. Ezzel arra célzott, hogy Vettel csak a technikai fölénye miatt aratja a győzelmeket, most viszont elismerően nyilatkozott róla.

"Jelenleg Sebastian ellen küzdünk" - jelentette ki az Auto Bildnek. "A tavalyi szezon második felében azt mondtam, már nem Sebastian vagy Mark (Webber), hanem egy repülőgép ellen kell harcolnunk, a Red Bull annyira erős volt."

"Lehet, hogy ezt egyesek félreértették; én csupán arra akartam kilyukadni, hogy nagyon nehéz szembeszállni egy olyan autóval, amely potenciálisan minden pályán képes a kettős győzelemre" - tette hozzá Alonso. "Ez idén már nem igaz. Sebastian azért vezeti a vb-t, mert ő végzi a legjobb munkát."

Alonso idén elismeri Vettel teljesítményét Forrás: AFP

Noha Vettel kilenc forduló alatt 157 pontot gyűjtött, csapattársa, Webber, mindössze 93 ponttal az összetett 5. helyén áll, lemaradva Alonsótól, valamint a lotusos Kimi Räikkönentől és a mercedeses Lewis Hamiltontól is. Alonso hátránya 34 pont, amit egyetlen hétvége alatt elméletileg sem lehet behozni, de a vb-címről ettől függetlenül még nem mondott le.

"Amíg nem vagyunk 50-60 ponttal lemaradva, nem adjuk fel" - szögezte le. "Sebastian tavaly 44 pontos hátrányból nyerte meg a világbajnokságot, úgyhogy minden lehetséges."

Vettelt már többször hírbe hozták a Ferrarival, s bár a viszonyukat nem tartják kifejezetten jónak, Alonso - akinek 2016-ig érvényes a maranellói istállóval kötött szerződése - most azt mondta, egyáltalán nem bánná, ha csapattársak lennének.

"Szerintem mindketten nagyon tiszteljük egymást" - állította. "És ez a csapatnak is jó lenne, hiszen együtt tudnánk kihozni az autónkból és a pontokból is a maximumot."

Alonso néhány nappal korábban elismerte azt is, hogy nem bánná, ha Newey átigazolna a Ferrarihoz, mert a legjobb emberekkel szeretne együtt dolgozni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!