Vágólapra másolva!
Toto Wolff biztos benne, hogy a Mercedes képes megoldani a Német Nagydíjon tapasztalt gumiproblémáit. Elismeri, hogy hátrányba kerülhetnek a fiatal versenyzők tesztjének kihagyása miatt.

A 2013-as szezon kezdetén tapasztalt nehézségek után úgy tűnt, a Mercedes sikeresen megoldotta az őket hátráltató gumiproblémákat, hiszen Nico Rosberg Monacóban és Silverstone-ban is győzelmet aratott. A múlt hétvégi Német Nagydíjon azonban ismét meggyűlt a bajuk az abroncsokkal: a pole pozícióból induló Lewis Hamilton ötödikként ért célba, Rosberg pedig csak a 9. helyen végzett.

Ross Brawn a futam után elmondta, a Mercedesnek a magas hőmérsékletek mellett az sem kedvezett, hogy a silverstone-i defektek miatt a Nürburgringen tilos volt felcserélni a hátsó abroncsokat. Az istálló ügyvezető igazgatója, Toto Wolff azonban nem aggódik a gyengébb szereplés miatt, szerinte a Mercedesnek hamarosan sikerül megoldást találnia a problémákra.

Wolff bízik a Mercedesnél dolgozó szakemberekben Forrás: Mercedes

„A németországi futam csalódást okozott, de nem óriási csalódást” – nyilatkozta az Autosportnak. „Persze nem volt jó azt látni, hogy a hét nappal korábban még győztes autónk most nem volt képes hasonló teljesítményre – az élcsapatok közül a középmezőnybe kerültünk.”

Wolff elmondta, a csapatot az vigasztalja, hogy az autó tempójával alapvetően nincs gond, így kemény munkával biztosan sikerül túllépniük a nehézségeken. „Tudjuk, hogy gyors az autónk. Hét nap alatt egyszerűen nem lassulhattunk ennyit” – magyarázta. „Össze kell dugnunk a fejünket. Úgy gondolom, intelligens emberek dolgoznak nálunk, ezért meg kell oldanunk a problémákat.”

További hátrányt jelenthet a Mercedesnek, hogy az eltiltásuk miatt nem vehetnek részt a jövő heti fiatal versenyzők tesztjén, melyet részben gumitesztté minősítettek át – a csapatok az állandó versenyzőiket is bevethetik, és itt próbálhatják ki először a Hungaroringen debütáló abroncsokat. A Mercedes reménykedett benne, hogy legalább egy napot ők is gyakorolhatnak, de ez a lehetőség egyre valószínűtlenebbnek tűnik.

„Nyilvánvalóan mindig hátrányt jelent, ha egy csapat nem tesztelhet” – mondta Wolff. „De tudtuk, hogy ez a helyzet, és most a lehető legjobb megoldásra kell törekednünk. Legalább kaptunk három nap gondolkodási időt.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!