Vágólapra másolva!
Az osztrák túlkapásnak tartja, hogy az FIA a Magyar Nagydíjtól kezdve mindenki számára kötelezővé teszi a védősisakok használatát a bokszutcában.

Miután a múlt vasárnapi Német Nagydíjon a Mark Webber Red Bullján rosszul rögzített kerék elszabadult a bokszutcában, és megütött egy ott dolgozó operatőrt, az FIA azonnali hatállyal szigorításokat léptetett életbe, előrehozva az eredetileg 2014-re tervezett szabálymódosításokat.

A két hét múlva esedékes Magyar Nagydíjtól kezdve a verseny alatti bokszkiállások közben az autón dolgozó csapattagok mindegyikének kötelező lesz védősisakot viselnie, ez azonban Niki Lauda szerint túlkapás. "Én teljes mellszélességgel a biztonság javítása mellett vagyok, de ez már túlzás lenne" - jelentette ki.

A szerelők zöme már eddig is sisakot viselt a kerékcserék alatt Forrás: Red Bull

Pedig a szerelők többsége már eddig is sisakban végezte a munkáját a bokszban, és a McLaren főnöke, Martin Whitmarsh azt mondta, az F1 kissé elkényelmesedett, ezért helyes, hogy reagál a Nürburgringen történtekre.

Az FIA ugyanakkor az időmérők és versenyek alatt is 100-ról 80 km/órára csökkentette a bokszutcai sebességhatárt - a pályák többségén eddig csak a szabadedzéseken volt ennyi -, míg Bernie Ecclestone arra utasította a Formula One Management (FOM) operatőreit, hogy a jövőben csak a bokszutca falán közlekedjenek.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!