Vágólapra másolva!
A Red Bull egyik tagja meglátogatta Paul Allent a kórházban, és a beszámolója szerint a csonttöréseket szenvedő operatőr annyira jól érzi magát, hogy már a július végi Magyar Nagydíjon visszatérne dolgozni. Amint egy amatőr videóból kiderül, egy földön felejtett kamera miatt találta el Allent az elguruló kerék.

A Red Bull elrontott bokszkiállása miatt kulcscsont- és bordatörést szenvedett az egyik Forma-1-es operatőr a Német Nagydíjon. A bokszutcában dolgozó Paul Allen a kamerájával pont hátat fordított Mark Webber autójának, így nem láthatta, hogy azon nem lett rögzítve a jobbhátsó kerék, amely elgurult, és hátulról lendületből eltalálta őt.

Egy amatőr videóból, melyet a garázsok felett készített valaki, kiderül, hogy a Lotus szerelőinek még éppen sikerült elugrania az elpattogó kerék elől, amely Allent sem találta volna el, csakhogy az operatőrnek balszerencséje volt: az egyik kollégája egy aszfaltra helyezett kamerával készített felvételeket, és a kerék azon megpattanva irányt változtatott.

A Red Bull 30 ezer eurós bírságot kapott a hibáért. A csapat tanácsadója, Helmut Marko közölte, hogy az egyik alkalmazottjuk meglátogatta a sérült operatőrt a koblenzi kórházban, hogy tolmácsolja a jókívánságaikat, és átadott neki egy posztert, melyet az összes szerelőjük aláírt. A csapattag beszámolója szerint Allen a körülményekhez képest jól érzi magát.

"Igazi angol típus, jó kedélyű volt. Tisztában volt a kockázatokkal. Nem kell aggódnunk miatta, rendbe fog jönni. Biztos benne, hogy Budapesten ismét ott lesz" - mondta Marko a Servus TV adásában.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!