Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája sok hibát vétett az előző versenyeken, és nem tudja, hogy ezek rontottak-e az esélyein a szerződéshosszabbításra.

Felipe Massa jól kezdte az idényt, de a májusi Monacói Nagydíj óta hullámvölgyben van, ezért ismét aggódhat amiatt, hogy kap-e újabb szerződést a Ferraritól. A brazil versenyző Monacóban kétszer is balesetet szenvedett - igaz, a másodikat műszaki hiba okozta -, Montrealban az időmérőn csúszott a falba, Silverstone-ban defekt sújtotta őt, a hétvégi Német Nagydíjon pedig kipördült.

Bár műszaki hibára gyanakodott azután, hogy leállt a motorja, a mérnökök vizsgálata cáfolta ezt. "A csapat semmi rendelleneset nem talált az autóban" - nyilatkozta Massa.

Massa kicsúszása a célegyenes végén Forrás: AFP

A pilótát megkérdezték, hogy szerinte az utóbbi időkben elkövetett hibák veszélybe sodorhatják-e a jövőjét a Ferrarinál, de erre nem tudott mit mondani. "Fogalmam sincs" - válaszolta az O Estado de S.Paulo című brazil napilapnak. "Természetesen nem örülök a történteknek. Kiválóan teljesítettem, nagyszerű hétvégém volt. Tiszta fejjel kell készülnöm a következő versenyre." Hozzátette, hogy már korábban is sokszor kimászott a gödörből, ezért biztos benne, hogy ismét sikerülni fog neki.

A Ferrari a támogatásáról biztosítja Massát, akiről Stefano Domenicali csapatfőnök úgy nyilatkozott, hogy ő a legideálisabb jelölt Fernando Alonso csapattársának.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!