Vágólapra másolva!
Miután egy elszabaduló kerék sérüléseket okozott az egyik Forma-1-es operatőrnek, a csapatok lobbizni kezdtek azért, hogy a versenyeken az összes bokszutcában dolgozó embernek biztonsági felszerelést kelljen viselnie.

A Német Nagydíjon váll- és bordatörést szenvedett az egyik bokszutcai operatőr, akit filmezés közben leterített a Mark Webber autójáról elpattogó kerék. Paul Allen azonban rosszabbul is járhatott volna, ezért beindult a mozgalom azért, hogy a bokszutcában dolgozó összes embernek, függetlenül a munkájától, biztonsági felszerelést kelljen viselnie.

"Időről időre emlékeztetőt kapunk arról, hogy rosszra fordulhatnak a dolgok" - közölte a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. "A szerelőknek biztonsági felszerelést kell viselnie, és talán ideje lenne elgondolkodni azon, hogy a más tevékenységet folytató embereknek is biztonsági felszerelést kelljen viselnie."

Egyetért vele kollégája, a Mercedest irányító Ross Brawn is. "Mindenkinek sisakot kellene hordania, aki a bokszutcában tartózkodik. Egyértelműen megérné felülvizsgálni ezt a kérdést" - mondta.

A sérült operatőrt kórházba kellett szállítani Forrás: AFP

A Le Mans-i 24 órás verseny ebből a szempontból előrébb jár a Forma-1-nél, ugyanis ott minden újságírónak, fotósnak és operatőrnek sisakot kell viselnie, ha a bokszutcában tartózkodik. A sérült Allennek legalább keddig a koblenzi kórházban kell maradnia. Legutóbb 2010-ben történt az övéhez hasonló baleset, az azévi Magyar Nagydíjon a Williams kamionsofőrjét, Nigel Hope-ot találta el a Nico Rosberg autójáról elszabaduló, rosszul rögzített kerék.

Azt már korábban elrendelte az FIA, hogy a Forma-1-es futamokon 2014-től az összes olyan szerelőnek sisakot kell viselnie, aki az autók bokszkiállásainál dolgozik.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!