Vágólapra másolva!
Nem adták könnyen a győzelmet a Német Nagydíjon Sebastian Vettelnek, akinek ellenfelei mellett a KERS meghibásodásával is meg kellett küzdenie. Mark Webber számára rémálom volt a verseny. 

Sebastian Vettel végre megtörte az átkot, és megszerezte élete első hazai pályán aratott győzelmét a Nürburgringen. "Hatalmas megkönnyebbülés ez számomra, nagyon különleges nap a mai" – mondta a címvédő, akinek nem volt könnyű dolga: bár a rajtnál megelőzte Lewis Hamiltont, a Lotus párosa szinte végig nyomást gyakorolt rá.

A biztonsági autó által összerázott mezőnyben Először Romain Grosjeannal szemben kellett védekeznie, ráadásul egy ideig a KERS-t sem használhatta a francia ellen. "Néhány körre elvesztettük a KERS-t, így nehéz dolgom volt, de szerencsére a rendszer később rendbejött, és nagyon hasznosnak bizonyult a védekezésben" – mondta.

Vettel az utolsó körökben sem tudhatta magát biztonságban, hiszen a friss gumikon érkező Kimi Räikkönen vészesen közelített hozzá. "Éreztem a tömeg bíztatását, és megpróbáltam koncentrálni az utolsó néhány körben, tudván, hogy amint Kimi megelőzi Romaint, nagyon szoros lesz a helyzet" – fogalmazott. "Nagyon örültem, hogy a verseny a 60. körben ért véget és nem a 61-ikben vagy a 62-ikben."

Vettel megtörte az átkot Forrás: AFP

A másik Red Bullt vezető Mark Webber szintén jól kapta el a rajtot, és közel maradt Vettelhez, az első kiállásnál azonban rosszul rögzítették a jobb hátsó kerekét, az esetben ráadásul egy operatőr is megsérült. "Természetesen tudtam, hogy a kerék elgurult, de azt nem, hogy el is talált valakit. Ez szörnyű, remélem, jól van, ez a legfontosabb" – mondta az ausztrál. A Red Bullt később 30 ezer euróra büntették az eset miatt.

"A mai nap olyan volt, mint egy rémálom, amikor másnap szeretnél felébredni, és újrakezdeni az egészet" – fogalmazott Webber. "Rengeteg pontot vesztettünk, és a lehetőséget, hogy a győzelemért harcolhassunk, de most már nem lehet visszatekerni az idő kerekét." A versenyző a biztonsági autónak köszönhetően visszavehette körhátrányát, és végül a 7. helyig küzdötte fel magát.

"Kár, hogy ma nem állhatott mindkét versenyzőnk a dobogóra, de minden tiszteletem Marké, aki nagyon eltökélten vezetett. Meg kell értenünk, hogy mit rontottunk el az első kerékcseréjénél" – mondta Christian Horner csapatfőnök.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!