Vágólapra másolva!
A Mercedes versenye ismét a gumik miatt úszott el a Nürburgringen, Hamilton a pole-ból indulva csak az 5. helyet szerezte meg.

Lewis Hamilton hiába szerezte meg a pole pozíciót a Német Nagydíj időmérőjén, már az első körben elvesztette vezető helyét, majd folyamatosan csúszott hátra a verseny során. A Mercedesnek ismét a gumikkal gyűlt meg a baja - ezúttal a visszatérő kevlárpalástosokkal.

"Vissza kell fognom magam, mert semmi pozitívat nem tudok mondani ezekről a gumikról" – bosszankodott a versenyző a leintés után. "Nem értem, miért szenvedtünk ennyire velük, de hát ilyen az autósport" – tette hozzá.

Hamilton különösen a második szett gumival szenvedett meg, és az ekkor begyűjtött lemaradása a verseny további részére is rányomta a bélyegét. "Egyértelmű, hogy jó az autónk, de valamiért egyszerűen nem működik ezeken a gumikon" – mondta a brit, aki végül 26,9 másodperces hátránnyal ért célba Sebastian Vettelhez képest.

Hamilton az 5. helyre esett hátra Forrás: AFP

A futamon hasonló problémákkal küzdött Nico Rosberg, aki a szombati fiaskó után csak a 11. pozícióból indulhatott, és végül két helyet javítva 9-ikként ért célba. "Ma nem volt jó érzés vezetni az autót. Nagyon szenvedtem a hátsó gumikkal, ezért nem tudtuk az élmezőnnyel felvenni a tempót" – mondta a német. "Ennek ellenére lehetőségem volt szórakozni egy kicsit, amikor felraktuk a lágyabb gumikat, és tényleg keményen nyomhattam a gázt, hogy legalább néhány pontot gyűjtsek."

Bár korábban úgy tűnt, hogy a csapat megoldotta a gumikkal kapcsolatos problémáit, Ross Brawn csapatfőnök rámutatott, hogy a meleg időjárás még mindig fejtörést okoz számukra. "A verseny első felében már megint túlerőltettük a gumikat – főleg a közepes keveréket - aminek következtében romlott a teljesítményünk. Ahogy egy kicsit lehűlt az idő, és rendeződött a verseny, mindkét pilótánk jó tempót diktált, és sikerült visszaküzdeniük magukat a mezőnyön át" – fogalmazott.

A Mercedes a korábbi 1000 kilométerest teszt miatt kapott büntetés következtében nem vehet részt a júliusi gumiteszten, így nem próbálhatják ki az új gumikat, ami a versenyzők szerint további nehézséget jelent majd.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!