Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel nem tudott pole pozíciót szerezni hazai pályán, ennek ellenére bizakodva várja a Német Nagydíjat, ahol a Red Bull nyomást gyakorolna Mercedesre.

Sebastian Vettel egyértelmű favorittá lépett elő az időmérőre, amikor a pénteki edzésnap megnyerése után szombat délelőtt bő 6 tizedet vert az egész mezőnyre. Délután azonban mégis ő húzta a rövidebben, és végül egy tizeddel kikapott Lewis Hamiltontól.

"A délelőtti szabadedzésen nagyon elégedett voltam az autóval, és nem is változtattunk sokat, de délután már szenvedtem vele, főleg az első szektorban" – magyarázta a címvédő. "Mindent beleadtam a következő két szektorban, de ez ma nem volt elég, hogy elkapjam Lewist."

Vettelnek be kellett érnie a második hellyel Forrás: Red Bull

A hazai pályán versenyző német ennek ellenére örül, hogy sikerült csökkenteniük az időmérőn tapasztalt lemaradásukat a Mercedeshez képest. "Sokkal közelebb voltunk hozzájuk, mint Silverstone-ban" – mutatott rá. "Sikerült előrelépnünk, és magabiztosan várom a holnapot."

A délutánra felmelegedő idő és az erősödő szél sem kedvezett a Red Bulloknak. "Nehéz volt felvenni azt a jó ritmust, amit a harmadik edzésen tapasztaltunk, a pálya hőmérséklete is változott, ez egy kicsit összerázta a mezőnyt" – mondta a 3. helyet megszerző Mark Webber, aki idén még egyszer sem tudta megverni csapattársát az időmérőn.

"A hosszú etapokon azonban elégedettek vagyunk az autóval, így jó pozícióból indulunk, hogy holnap a futamgyőzelemért harcolhassunk " – tette hozzá.

A Red Bull kezére játszik, hogy a másik Mercedest vezető Nico Rosberg csak a 11. rajtkockából indul, a gumiválasztás azonban alaposan megkavarhatja a lapokat, mivel a két keverék között jelentős a különbség. "A holnapi verseny érdekesnek ígérkezik a különböző stratégiáknak köszönhetően, a mi célunk az lesz, hogy megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a rajtpozíciókból" - magyarázta Christian Horner csapatfőnök.