Vágólapra másolva!
A német versenyző alig tudja felfogni, hogy kiesett a Német Nagydíj időmérőjének második felvonásában, hiszen úgy érzi, simán beférhetett volna az első rajtsorba. A Mercedes egyszerűen rosszul kalkulált a pálya állapotának javulásával.

A Mercedes félig telinek láthatja a poharat a Német Nagydíj időmérője után, hiszen Lewis Hamilton megszerezte a pole pozíciót azután, hogy az edzések nagy részében kínlódott a beállításokkal. Az a bizonyos pohár azonban félig üres is, mivel a gumikkal spórolni próbáló Nico Rosberg már a Q2-ben kiesett, és csak a 11. helyről rajtolhat el a futamon.

Ross Brawn elismerte a Sky Sportsnak, hogy a csapat rosszul mérte fel, hogy mennyit fog javulni az aszfalt tapadása a Q2 végén "A pálya egyszerűen gyorsabbá vált a (Q2) végén, és mi nem számítottunk erre" - közölte. Az előtte egyetlen etapot futó Rosberg így ahelyett, hogy kiment volna a pályára javítani, a garázsban a volán mögött ülve tétlenül szemlélte, hogy sokan megelőzik őt.

Rosberg nem jutott tovább a Q3-ba Forrás: Mercedes



Azt mondja, a Mercedes nem volt nagyképű. "El sem tudom hinni, hogy itt állok" - nyilatkozta az újságíróknak, miközben a Q3-ba bejutó pilóták még ki sem szálltak az autójukból. "Ez eléggé sokkoló, nem számítottam erre."

"Nem a túlzott önbizalom vezetett ehhez, hanem az, hogy egyszerűen nem jól mértük fel a helyzetet." Hozzátette, hogy szerinte simán beférhetett volna az első rajtsorba. Rosberg a hétvége nagy részében gyorsabb volt Hamiltonnál, a Q2-ben viszont 174 ezredmásodperccel kikapott tőle.

A német pilóta idén először nem jutott be a Q3-ba.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!