Vágólapra másolva!
A Ferrarinál a Q3-ban látott idők alapján rájöttek, hogy nem harcolhatnak az első helyért, viszont a közepes gumikkal sem vesztenek sokat. Alonso úgy érzi, fejlődött a csapat.

A Ferrari az ellenfelektől eltérő taktikát választott a Német Nagydíj időmérőjén, ahol a lassabb, közepes keménységű gumikat választották a Q3-ban. A riválisok köridejét nézve hamar nyilvánvalóvá vált számukra, hogy nincs esélyük a pole pozícióért harcolni.

"Amikor a többiek odaléptek a Q3-ban, 1:29.3 körüli időket láttunk, ami nekünk egy kicsit túl gyors" – ismerte el Fernando Alonso, aki végül a 8. helyen végzett, Felipe Massa mögött. "Többé-kevésbé erre számítottunk, tudtuk, hogy a lágy gumikon az 5-6., a közepeseken pedig a 7-8. hely lehet elérhető."

A Ferrari versenyzői a rajtnál és az első néhány körben hátrányban lehetnek, az előlük rajtoló élmezőnynek azonban várhatóan hamar elfogynak majd a gumijai. A csapat egyelőre nem biztos benne, hogy melyik stratégia a kifizetődőbb, Alonso szerint azonban a nyers tempónak ennél is nagyobb szerepe lesz.

A Ferrari nem vesztett sokat a közepes gumikkal Forrás: Ferrari

"Bármilyen gumit is használsz, ha gyors van, akkor a dobogón végzel, vagy megnyered a versenyt. Ha nem vagy gyors, akkor viszont mindegy milyen keveréket használsz, nem szerzel pontot" – summázta véleményét a spanyol. "Holnap tehát a gyorsaság lesz döntő, nem a gumik vagy a stratégia."

Bár a Ferrari még mindig nem igazán gyors az időmérőkön, a kétszeres világbajnok szerint egyértelmű formajavulás tapasztalható. "Szerintem sikerült előrelépnünk" – mondta. "Versenyképesebbek vagyunk, mint Silverstone-ban, ahol másfél másodperc volt a lemaradásunk az edzéseken, a Q1-ben és a Q2-ben is. Ma nem ezt láttuk."

A Ferrarik a szombat délelőtti szabadedzésen megelőzték a két Lotust, Massa pedig a Q1-et és a Q2-t is megnyerte, míg Alonso mindkét etapban a 3. helyen végzett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!